Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän Meiramia saadaan vielä toistaiseksi odotella – rakentamisen piti alkaa jo 7 vuotta sitten

Lähes täsmälleen kahdeksan vuotta sitten Vanhan Porvoontien varteen valmistui Mäntsälän Manteli niminen kerrostaloyhtiö. Pian tämän jälkeen Huvitien varteen nousi sisartalo Muskotti ja kolmaskin talo oli suunnitelmissa.

Tuolloin arveltiin, että asuinkerrostaloista pienimmän, Tuomisen talon taakse nousevan Meiramin rakentaminen voisi alkaa vuonna 2015.

Kahdeksan vuotta sitten rakennusyhtiö Hartelan silloinen aluejohtaja Olli-Pekka Teerijoki kertoi, että aikataulussa mennään, mutta tontilla ei ole tapahtunut pitkään aikaan mitään.

Nyt tontilla tapahtuu jotain, ainakin lupapuolella.

Kuntakehityslautakunta käsitteli maaliskuussa kokouksessaan rakennuslupaa, jossa Hartela haki uudelleen rakennuslupaa kerrostalolle Huvitien ja Keskuskadun väliselle tontille.

Samanlaiselle rakennukselle oli jo myönnetty rakennuslupa vuonna 2014, mutta lupa oli rauennut.

Hartela haki nyt vastaavaa rakennuslupaa uudelleen ja suunnitelmissa on samat vähäisiksi katsotut poikkeukset perusteluineen.

Kunnalla eikä naapureilla ollut hankkeesta mitään huomautettavaa ja lupapäätöksen viimeinen valituspäivä on 21.04.2022.

Suunniteltu asuinkerrostalo on 4-kerroksinen, pistemäinen (hissi keskellä rakennusta), yksiportainen rakennus, jonka ensimmäisessä kerroksessa on kaksi asuntoa, väestösuoja ja varastot.

Loput kolme (2-4 krs.) ovat keskenään samanlaisia viiden asunnon kerroksia. Asunnot ovat parvekkeellisia, kooltaan 38 m²–75 m². Väritykseltään ”Meirami” on samanlainen kuin kaksi aiempaa taloa.

Huomioitavaa on silti se, että hakemuksen mukaan rakennustyö on aloitettava 22.04.2025 mennessä ja saatettava loppuun 22.04.2027 mennessä.

Milloin rakentaminen aiotaan siis aloittaa?

Ei ainakaan vähään aikaan. Asiaan vastaa rakennusyhtiö Hartelan nykyinen aluejohtaja Tuomas Ruponen. Hänen mukaansa on liian aikaista, että hankkeesta olisi vielä mitään kerrottavaa.