Lohjan kaupunginjohtajaksi hakenut Antti Rinne kertoo, että halua valtakunnan politiikkaan on yhä

Lohjan kaupunginjohtajan paikkaa hakenut eduskunnan varapuhemies Antti Rinne (sd.) kertoo veren vetävän edelleen myös valtakunnan politiikkaan.

– Tämä haku ei tarkoita, että minulla olisi yleisesti halua jättää valtakunnan politiikka, Rinne vastaa Keski-Uusimaan ja Mäntsälän Uutisten kysymykseen sähköpostiviestillä.

Rinne on mukana myös kunnallispolitiikassa Mäntsälän valtuustossa ja aluetason politiikassa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutettuna.

Kysymykseen politiikassa jatkamisesta Rinne vastaa vain, ettei hänellä ole halua jättää valtakunnan politiikka. Kysymykseen muuttaisiko Rinne valituksi tultuaan pois Mäntsälästä hän ei vastaa, eikä myöskään siihen jättäisikö kunta- ja aluetason politiikan.

Lohjan johtajaksi hakeminen ei Rinteen mukaan ollut täysin hänen oma ajatuksensa.

– Headhunter otti yhteyttä ja harkinnan jälkeen päätin hakea, Rinne kertoo.

Lohjalla on ollut apuna kaupunginjohtajan rekrytoinnissa headhuntíngyhtiö InHunt Group Oy.

Antti Rinteen isä Juhani Rinne oli Lohjan kaupungin johdossa lähes 20 vuoden ajan vuodesta 1983 vuoteen 2002, tästä parin vuoden ajan apulaiskaupunginjohtajana kunnan ja kaupungin yhdistymisvaiheessa.

Antti Rinne itse on ollut hetken Lohjan kaupunginvaltuustossa 80-luvun lopulla. Kiinnostus Lohjan johtajan virkaan ei kuitenkaan liity pelkästään hänen lohjalaistaustaansa.

– Kuntakenttä on isossa murroksessa. Olen itse ollut tuota muutosprosessia eri tehtävissä valtiotasolla käynnistämässä. Tästä kiinnostus juuri tähän tehtävään kysyttäessä, Rinne kertoo.

Rinne on toiminut valtakunnan politiikassa keskeisillä paikoilla kuten kansanedustajana, valtiovarainministerinä ja pääministerinä sekä SDP:n puheenjohtajana. Puoluejohtaja hän oli yli kuuden vuoden ajan 2014-2020. Kansanedustajana Rinne on ollut vuodesta 2015.

Rinne muistuttaa, että kaupunginjohtajavalinta on vasta alkumetreillään.

– Tehtävään on useampia hyviä hakijoita, nähtäväksi jää, kuka valitaan.

Lohjan kaupungin valintatyöryhmä valitsee haastatteluihin puolenkymmentä hakijaa 23. maaliskuuta pidettävässä kokouksessa.

Haastattelut järjestetään 28. maaliskuuta, minkä jälkeen järjestetään osalle vielä soveltuvuustestit.

Valtuusto päättänee kaupunginjohtajasta toukokuussa. Lohjan uusi kaupunginjohtaja aloittanee alkusyksystä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut