Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pukkilassa on kuljettu yli 100 vuoden meijerimatka – värikkäästä historiasta pidetään esitelmä sunnuntaina

Tänä vuonna on kulunut 100 vuotta Pukkilan Osuusmeijerin perustamisesta. Kirkonkylän meijeri oli Pukkilan toinen juustomeijeri.

Kantelelaiset olivat aloittaneet emmentalin valmistamisen jo vuonna 1914 Kanteleen Osuusmeijerissä ranskalaisen juustomestarin Pierre Nouveaun johdolla.

Paikallishistorian harrastaja, toimittaja Virpi Kallio kertoo sunnuntaina 20. maaliskuuta klo 15 Pukkilan Kanteleen seurantalolla (Nuuttipolku 25, Kantele) sanoin ja kuvin meijereiden värikkäästä historiasta. Tilaisuus on kaikille avoin.

Sunnuntain esitelmä on Mäntsälän kansalaisopiston kurssiohjelmaan kuuluvan, 16. maaliskuuta pidettävän luennon uusintaesitys. Väliajalla osanottajia palvelee tapahtuman järjestäjän, nuorisoseura Kanteleen Nuuttien kahvila.

Kanteleen Osuusmeijerin tarina juustomeijerinä päättyi niin sanotun maitosodan keskellä vuoden 1955 loppupuolella.

Sen jälkeen rakennus toimi muun muassa Tuottajain Maidon rehumyllynä, kunnes kiinteistö myytiin ensin Pukkilan kunnalle ja myöhemmin yksityiselle ostajalle.

Kanteleen meijerikiinteistön nykypäivästä kertoo Eeva Sumiloff.

Tuottajain Maito osti Porvoonjoen rannalle rakennetun Pukkilan Osuusmeijerin vuonna 1956.

Loppuvaiheessa maidon keräilypisteenä toiminut yksikkö hiljeni meijerifuusion myötä vuoden 1987 lopulla.

Sittemmin muun muassa erilaista yritystoimintaa palvellut kiinteistö on nykyisin pääasiassa asuinkäytössä. Meijerinrannan terveiset tuo tilaisuuteen Arto Luoma.