Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uniapnearyhmä kokoontuu Mäntsälässä huhtikuussa

Pelkoja, huolia ja monenlaisia mietteitä nousee mieleen, kun miettii uniapneaan sairastumisen mahdollisuutta omalla tai läheisen kohdalla.

Sairastuminen voi osua kenen tahansa kohdalle ja muuttaa elämän. Tukea elintapamuutoksiin saa vertaisilta.

Uniapneasta vaikuttaa tulevan uusi kansantauti. Uniapneaa esiintyy niin naisilla kuin miehillä, nuorilla ja vanhoilla, hoikilla ja ylipainoisilla.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa uskaltaa hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle ja ottaa jatkuvan väsymyksen, kuorsauksen ja mahdolliset hengityskatkokset puheeksi, sen parempi.

Uniapneaan liitetään usein ylipaino, mutta siihen voi sairastua myös normaalipainoinen. Omahoidon onnistuminen on avainasemassa.

– Meillä Keski-Uudenmaan Hengitysyhdistyksessä on erityisesti uniapneaa sairastaville suunnattua toimintaa. Vertaisryhmissä saa tietoa ja tukea sekä pääsee purkamaan omia ajatuksiaan ihmisille, jotka ovat itse kokeneet vastaavaa, puheenjohtaja Piia Olander kertoo.

– Nyt kun koronapandemia näyttää helpottavan, myös liikuntaryhmämme käynnistyivät uudelleen. Liikuntaryhmät kokoontuvat maanantaisin Keravalla, tiistaisin Tuusulassa, keskiviikkona Järvenpäässä ja torstaisin pelataan Tuusulassa bocciaa.

Tarkemmat tiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta www.hengitysyhdistys.fi/keskiuusimaa ja viestiä voi lähettää osoitteeseen keskiuusimaa@hengitysyhdistys.fi.

Uniapnearyhmä kokoontuu maanantaina 21.3. klo 18 Järvenpäässä Myllytien toimintakeskuksessa ja silloin on mahdollisuus keskustella uniapneaan liittyvistä asioista. Mäntsälässä kokoontuminen on huhtikuussa.