Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pahoinpitelyitä, rattijuopumuksia ja päihtyneitä henkilöitä – rajoitusten poistuminen työllisti Itä-Uudenmaan poliisia

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla muun muassa pahoinpitelyt, rattijuopot ja päihtyneet henkilöt, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Viikko oli jälleen varsin kiireinen pitäen sisällään 1 650 erilaista poliisitehtävää. Tehtävät painottuivat tuttuun tapaan viikonloppuun, jolloin niitä hoidettiin 760.

– Varsinkin viikonloppuyöt olivat vilkkaita ja koronarajoitusten poistuminen näyttäytyi meille pahoinpitelyinä, rattijuopumuksina sekä päihtyneiden säilöönottoina, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

– Kotihälytystehtävien määrä on koronarajoitusten aikana ollut varsinkin viikonloppuisin korkea ja toivottua laskua ei viime viikonkaan aikana tapahtunut. Viikon aikana poliisilla oli 148 kotihälytystehtävää, joista määrällisesti eniten, 62, oli väkivaltaan liittyviä tehtäviä. Viitteet tähän ovat olleet näkyvissä jo jonkin aikaa. Tämä ei ole hyvä suuntaus, Ojala jatkaa.

Häiritsevään meteliin liittyviä tehtäviä ilmoitettiin 52 ja tehtäviä, joissa henkilön ilmoitettiin olevan häiriöksi ilmoitettiin 31.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viime viikolla 29 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 42, kun vastaavat luvut olivat edellisellä viikolla 23 ja 45, eli myös viime viikolla pahoinpitelyt keskittyivät yksityisiin paikkoihin eli ihmisten koteihin. Ryöstörikoksia viime viikolta kirjattiin viisi.

– Poliisi tapasi tehtävillä päihtyneitä, häiriökäyttäytymistä, rattijuoppoja ja hoiti omaisuusjuttuja, virka-apuja, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa paikoissa, missä ihmisiä liikkuu ja oleskelee, summaa Ojala.

Myös monialaisen Rapido-ryhmän partiot tekivät huumausainevalvontaa ja tavoittivat useita etsintäkuulutettuja henkilöitä.

– Etsintäkuulutettuja henkilöitä tavoitettiin etenkin viikonlopun aikana useita, yhteensä yhdeksän henkilöä, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

Liikennepoliisin partioiden haaviin jäi useita reilua ylinopeutta ajaneita kuljettajia.

– Kahden kuljettajan epäillään syyllistyneen viikonloppuna törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Toiselle kuljettajalle mitattiin satasen nopeusrajoituksella vauhdiksi 181km/h ja toiselle samaisella tieosuudella 178km/h. Lisäksi ainakin neljän kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, joista yksi oli vielä ajokiellossa oleva kortiton kuljettaja. Valvonnan yhteydessä tavattiin myös etsintäkuulutettuja sekä yksi laittomasti maassa oleskeleva henkilö ja määrättiin yksi terveysperusteinen ajokielto, kertoo komisario Asko Sartanen.

Liikenteestä tavattiin myös useita rattijuoppoja, tiedotteessa kerrotaan.

Vantaalla tapahtui viime viikon lauantaina 5.3 liikenneonnettomuus, jossa reilua ylinopeutta ajanut kuljettaja törmäsi punaisiin liikennevaloihin pysähtyneen ajoneuvon perään. Poliisin selvitysten mukaan epäilty oli hetkeä aiemmin ottanut kalliin auton koeajoon Tikkurilasta.

Epäilty oli poistunut paikalta jättämättä yhteystietojaan. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat pahoin. Lisäksi törmäyksen kohteeksi joutuneen ajoneuvon kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi, kertoo rikoskomisario Timo Luoto tiedotteessa.

– Epäilty tavoitettiin ja otettiin kiinni toisen rikostutkinnan yhteydessä, jossa hän oli tämän tutkittavana olevan tapahtuman jälkeen ottanut luvatta haltuunsa toisen ajoneuvon vantaalaisesta autoliikkeestä, Luoto jatkaa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, vammantuottamiseen sekä liikennepakoon sekä toisessa tutkittavana olevassa tapauksessa moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.