Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onnekkaat kesätyönhakijat pääsevät haastatteluun – "Viime vuonnakin meillä oli tosi hyviä kesätyöntekijöitä"

Tänä vuonna kuntaan haki kesätöihin 145 nuorta. Vuosina 2019 ja 2020 kunnan työllisyys- ja nuorisopalvelut ovat yhteistyössä haastatelleet kaikki kesätöihin hakeneet, ja ohjanneet haastatteluista valitut esimiesten haastatteluihin, mutta tänä vuonna palattiin arvontaan.

Paikkoja on auki 20.

– Perustaso on ollut se 20 paikkaa, mutta tilanteen mukaan määrärahoja on lisätty, kuten viime vuonna, kun näytti siltä, että nuorille ei löydy muuten kesätyöpaikkoja, työllisyyskoordinaattori Tiina Hast kertoo.

Lisäksi kunnalla on jaossa 50 kesätyöseteliä, joita oli jaettu 1.3. mennessä 26. Viime vuonna seteleitä jaettiin lopulta 80.

Panostuksista huolimatta aivan jokaista ei voida silti palkata, joten sen vuoksi kunta päätti arpoa ne, jotka etenevät haastatteluun asti.

– Hakuprosessi suunniteltiin yhteistyössä nuorisopalveluiden ja nuorisovaltuuston kanssa, jolloin päädyttiin arvontaan. Päätettiin, että arvotaan ne hakijat, jotka ovat aidosti ja oikeasti panostaneet hakemukseen ja tehneet CV:n ja työhakemuksen sähköisen järjestelmän kautta.

Arvonnan suoritti todistajien läsnä ollessa kuntaan juuri rekrytoitu hyvinvointi- ja yhteisökoordinaattori Malla Parkkonen. Tämä sen vuoksi, että aiempina arvontamenettelyn vuosina kunta on saanut sen suuntaista palautetta, että arvonnassa suosittaisiin kunnan työntekijöiden lapsia.

Viime vuosina nuoria on myös valmennettu työnhakua varten yhteistyössä nuorisopalveluiden ja yläkoulujen oppilaanohjaajien kanssa. Kouluilla kerrottiin, kuinka tehdään hyvä CV, kuinka valmistautua työhaastatteluun ja mitä muita kesätyöpaikkoja on tarjolla.

Hast myös kertoo, että hakijoiden määrästä johtuen kesätöihin otetaan vain sellaisia nuoria, jotka eivät ole aiemmin olleet kunnalla töissä.

Näin kunta haluaa olla edesauttamassa sitä, että jokaiselle nuorelle löytyy ensimmäinen työpaikka.

– Viime vuonnakin meillä oli tosi hyviä kesätyöntekijöitä ja esimiehet haluaisivat varmasti ottaa heidät uudestaan.