Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eemeli Peltonen aluevaltuuston puheenjohtajaksi

Kuntaa isompi: Peltonen haluaa aluevaltuustossa eroon kuntarajoista.

Järvenpääläinen Eemeli Peltonen (sd) on nousemassa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajaksi. Uudenmaan sosiaalidemokraatit pitivät piirikokouksen sunnuntaina ja kokous päätti esittää Peltosta tehtävään.

Aluevaltuuston puheenjohtajuus jyvitettiin puolueiden välisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa sosiaalidemokraateille. Demarit saivat tammikuun aluevaaleissa toiseksi eniten ääniä Keski-Uudellamaalla.

Valinnan tekee ensi torstaina kokoontuva ensimmäinen aluevaltuuston kokous.

Peltonen on ollut päättäjänä myös hyvinvointialuetta edeltävässä Keusotessa. Hän haluaa selkeän muutoksen verrattuna Keusoten toimintaan

– Keusotessa vallinneen kuntanäkökulman sijaan näkökulmaksi on saatava koko alue. Uskon, että tämän ajatuksen jakavat myös alueen valtuustoryhmät laajasti, Peltonen sanoo.

Keusotessa painottui liiaksi luottamushenkilön kotikunnan etu laajemman näkemyksen sijaan.

– Hyvinvointialueen valtuustosta ei saa muodostua areenaa kuntien väliselle kiistelylle, vaan valtuustossa on etsittävä parhaita ratkaisuita koko alueen parhaaksi. Tässä valtuuston työskentelykulttuurilla on ratkaisevan tärkeä rooli, Peltonen kirjoittaa Facebook-päivityksessä ehdokkuudestaan.

27-vuotias Peltonen oli vuosina 2017-2021 Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän oli silloin Suomen nuorin valtuuston puheenjohtaja. Järvenpään valtuustoon hänet valittiin alle 20-vuotiaana.

Mitä todennäköisimmin Peltosesta tulee uudessa tehtävässään Suomen nuorin aluevaltuuston puheenjohtaja.