Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi kitaraklubia kevään aikana Kulttuurimeijerillä

Mikko Iivanainen järjestää yhdessä kunnan kulttuuripalvelujen kanssa kevään mittaan Kulttuurimeijerillä viisi kitaraklubia.

Tarkoituksena on tuoda esille erilaisia kitaransoittotyylejä. Klo 19 alkavien esitysten vieraat ovat 9.3. Olli Soikkeli trio, 22.3. Petri Kuusela, 6.4. Timo Kämäräinen, 26.4. Varre Vartiainen ja 17.5. Heikki Ruokangas.

New Yorkissa asuva ja Pielisen rannalta Nurmeksesta maailmalle ponnistanut Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista.

Mäntsälään hän saapuu basisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa. Syvälliset tulkinnat, rouhea svengi ja virtuoottinen nopeus paiskaavat kättä alvariinsa tällä keikalla.

Petri Kuusela on oululainen kitaristi, joka on tullut omintakeisen soittotyylinsä ja slide-kitaroinnin ohella tutuksi mm. Americana-Folk -yhtye Lanaista.

Viime vuosina hän on toiminut tuottajana ja soittajana niin kotimaisten artistien taustalla kuin Grammy-palkittujen soittajienkin kanssa yhteistyössä tehdyillä julkaisuilla.

Kitaraklubin keikalta voidaan odottaa ilmaisuvoimaista slide-kitaransoittoa, rouheuden ja herkkyyden vuoropuhelua sekä suuria soundeja.

Timo Kämäräinen on monipuolinen musiikintekijä, joka parhaiten tunnetaan muusikkoudestaan lukuisten suomalaisten artistien bändeissä.

Pitkäaikaisimmat kiinnitykset ovat olleet Ismo Alanko (2003-2010) ja Olavi Uusivirta (2013-), jonka kanssa yhteistyö jatkuu edelleen niin biisien kirjoitustyön kuin keikkailun suhteen.

Tämän lisäksi Kämäräinen on toiminut monipuolisesti freelancerina, tyylisuuntien ulottuessa rockista modernin jazzin kautta nykymusiikkiteoksiin isojen orkesterien kanssa (NYYD Ensemble, UMO, RSO).

”Jazz Guitar – Rock Attitude!” Slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitarismia.

Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä.

Melodian ja metelin vuoropuhelu muodostaa Heikki Ruokankaan (s.1987) musiikillisen ilmaisun, joka liikkuu herkistä tunnelmista joskus lähes väkivaltaiseen revittelyyn.

Oululaisen musiikissa yhdistyvät melodiset sekä atonaaliset aiheet, joihin Ruokangas on saanut inspiraatiota mm. avantgarde-jazzista, nykymusiikista sekä perinteisemmästä jazzista.

Ilmaisussa kuuluu vahvasti suomalaisuus ja Ruokangas pyrkii tekemään musiikkia, jossa omakohtaisuus on voimakkaasti läsnä.

Liput 10 euroa ennakkoon Kirjakauppa Kipa ja lippu.fi. Lippuja myydään myös ovella.