K2:n asuntoja on edelleen myynnissä: ”tilanne on terve”

K2 valmistui Mäntsälän paraatipaikalle Keskuskadun ja Lahdentien kulmaan vuonna 2018.

Asuntojen myynti on ollut hidasta, mutta kokonaistilanne on liikemies Kari Järvenpään mukaan vakaalla pohjalla.

Mäntsälän Uutiset kertoi 2019 kesällä K2:n asuntomyynnin takkuamisesta. Silloin asuntoja oli myynnissä vielä 30, kun talossa on kokonaisuudessaan 68 asuntoa ja lisäksi liiketiloja.

Tällä hetkellä Oikotie.fi -palveluun on listattuna 16 myynnissä olevaa asuntoa. Järvenpään mukaan taustalla on samat ongelmat, jotka huomattiin jo projektin alkuvaiheilla.

– Silloin kun pantiin kuokka maahan, niin Mäntsälän kasvu pysähtyi ja projekti osoittautui liian isoksi Mäntsälään. Normaalisti tuollainen projekti myydään kehyskunnissa 1–2 vuodessa valmistumisesta.

Myynnin takkuamisen vuoksi on myös ryhdytty toimenpiteisiin.

– Viime vuonna kohde uudelleen rahoitettiin ja samalla Taaleri myi osuutensa Finescolle. Tehtiin analyysi talon haluttavuudesta ja markkinasta, ja todettiin se realiteetti, että myydään noin 5 asuntoa vuodessa.

Samalla osa asunnoista ja liiketiloista pantiin myös vuokralle.

Analyysi on myös osoittautunut sikäli oikeaksi, että kesällä asuntoja oli myymättä vielä 20 ja nyt 16, eli viiden asunnon vuosimyynti on realismia.

Kaikkien asuntojen myyntiin menisi siis noin kolme vuotta, mutta isossa talossa on luonnollisesti liikehdintää, kun ihmisiä muuttaa taloon ja talosta pois. Muutama asunto tulee olemaan myynnissä aina.

Mikä on projektin taloudellinen tilanne tällä hetkellä?

– Oikein vakaa, kun kauppa tehtiin viime vuonna niin rakennuttajayhtiön lainat järjesteltiin uudelleen ja tilanne on varsin terve. Viime vuonna kääntyi taas hyvän puolelle, vaikka ensimmäiset vuodet olivat vaikeita.

Uusien asuntojen hinnat ovat Mäntsälän hintatasoon verrattuna korkeat. Asuntoon pääsee silti kiinni pienellä lainasummalla, kun lopun osan voi maksaa rahoitusvastikkeella.

– Hoitovastike on matala, kun katolla on aurinkopaneelit ja lämmitys hoituu Yandexin hukkalämmöllä, Järvenpää valaisee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut