Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen suurimmat kaupungit tukevat Ukrainaan noin 1,5 miljoonalla eurolla – "Kaupungit haluavat osoittaa tukensa ukrainalaisille"

Suomen suurimmat kaupungit tukevat Ukrainaa humanitaarisella avulla. Apua annetaan yhteensä noin 1,5 miljoonalla eurolla, kerrotaan kaupunkien tiedotteessa.

Avun antamista valmistelee 17 kaupunkia. Ne ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Turku, Oulu, Vantaa, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Porvoo ja Rovaniemi.

Osassa kaupunkeja päätökset on tehty maanantaina 28. helmikuuta. Osassa tarvittavat päätökset on tarkoitus tehdä luottamushenkilöelinten kokoontuessa seuraavan kerran.

Kaupunkien avustukset tullaan tiedotteen mukaan antamaan joko raha-apuna tai humanitaarisena materiaaliapuna yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kautta.

– Sota Ukrainassa on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan ja apu sodan keskellä oleville on nyt tärkeää. Kaupungit haluavat osoittaa tukensa ukrainalaisille tässä erittäin surullisessa ja järkyttävässä tilanteessa, toteavat tiedotteessa avun antamisessa mukana olevien kaupunkien pormestarit ja kaupunginjohtajat.

Kaupungit kannustavat myös muita Suomen kuntia vastaavaan yhteistyöhön ja avustamiseen.

Ukraina on esittänyt kansainvälisen vetoomuksen maan ja sen kansalaisten kiireellisestä tukemisesta Venäjän hyökättyä maahan viime torstaina. Tiedotteen mukaan Ukrainan suurlähetystö on lähestynyt eräitä Suomen kaupunkeja avunpyynnöllä Ukrainan valtioon ja sen väestöön kohdistuneiden sotilastoimien aiheuttamien vahinkojen ja menetysten lieventämiseksi.

S-ryhmä poistaa venäläiset tuotteet yli 1 000 kaupastaan

Alkokin keskeyttää venäläisten tuotteiden myynnin tänään – Asiakkailta tullut palautetta

Nyt reagoi Kesko: Venäjän-kauppa jäihin

Nyt päätti Tokmanni: venäläistuotteiden osto lopetettu – Näin tehdään myytävistä öljytuotteista saataville euroille

Lopettakaa venäläistuotteiden myynti ravintoloissanne, suosittelee alan etujärjestö

Leijonat ei pelaa kotikisoissa Venäjää ja Valko-Venäjää vastaan – Jääkiekkoliitto vaatii maiden sulkemista kansainvälisestä kiekkoilusta

Jääkiekkoliitto pohtii nyt vakavasti, pelataanko kevään kotikisoja Hartwall Arenalla ollenkaan – AL: "Tilanne on eskaloitunut nopeasti"