Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omaolo-oirekysely 24/7 alkaa Keusoten asukkaille maaliskuussa – korvaa nyt käytössä olevan Klinikin

Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymä, Keusote, kehittää monikanavaista sähköisen asioinnin kokonaisuutta.

Tavoitteena on luoda tulevan hyvinvointialueen asukkaille laajat yhdenvertaiset sähköisen asioinnin palvelut kuntakohtaisten ratkaisujen sijaan.

Keusote kertoo tiedotteessaan perjantaina, että kehittämistyö jatkuu vuoteen 2024 asti ja että muutoksen mahdollistaa nyt käynnissä oleva asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistus ja sähköisen asioinnin integraatioalustan käyttöönotto.

Ensimmäisessä vaiheessa 1.3. otetaan käyttöön Omaolo-oirekyselypalvelu.

Omaolon sähköinen oirearvio tulee keskiuusmaalaisten asukkaiden käyttöön ensin lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelussa.

Maaliskuusta alkaen Omaolo-palvelussa voi tehdä korona- ja yleisen oirearvion. Oirekyselyn tekeminen ja lähettäminen sote-ammattilaiselle nopeuttaa asiakkaan hoidon aloitusta.

Oirearvioiden valikoima otetaan käyttöön tämän vuoden aikana koko laajuudessaan.

Myös muita sähköisen asioinnin toimintoja, kuten sähköisiä yhteydenottokanavia, ajanvarausta, terveyden ja hyvinvoinnin seurantapalveluja sekä chat-palveluja, kehitetään.

Klinikin tuottaman Nettipalvelun oirearviot ja sähköiset yhteydenottokanavat poistuvat käytöstä 28.2.

– Oirearviojärjestelmän vaihtamisen yhteydessä joudumme hetkellisesti supistamaan hyväksi todettua palvelua useamman kuukauden ajaksi.

– Toimenpide on kuitenkin edellytys sille, että kuntayhtymän sähköisen asioinnin kokonaisuutta voidaan jatkokehittää ja laajentaa. On selvää, että kaikissa tapauksissa sähköinen asiointi ei ole mahdollista ja siksi perinteisempien asiointimuotojen kehittämistyö jatkuu ja on meille yhtä tärkeää, sanoo palvelujohtaja Susanna Pitkänen tiedotteessa.

Oirearviokyselyn vastauksesi nopeuttavat hoidon aloitusta ja oirearvio on käytettävissä jokaisena päivänä 24/7 Keusoten verkkosivuilla.

"Yleisötilaisuuksiin harkinnan mukaan"

Potilastietojärjestelmästä tehty valitus vedettiin pois – yhtenäisen potilastietojärjestelmän käyttöönotto voi nyt edetä normaalisti