Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

110 vuotta täyttäneeltä Myrskylän Säästöpankilta hyvä tulos

110 vuotta täyttänyt Myrskylän Säästöpankki teki viime vuonna historiansa parhaan tuloksen. Se on jatkoa edellisvuosille.

Pankilla on konttorit Orimattilassa, Myrskylässä, Mäntsälässä ja Porvoossa. Toimitusjohtaja Jari Oivon mukaan kehityksen voi ennustaa jatkuvan edelleen hyvänä.

– Kysyntää näyttää olevan perinteistä pankkitoimintaa tekevälle pankille, johon tarvittaessa saa neuvotteluajan nopeasti, päätökset noin viikossa ja yhteyshenkilön saa helposti henkilökohtaisesti kiinni, Oivo summaa.

Liikevoitto kasvoi liiketoiminnan kasvusta johtuen 66,6 prosenttia ja oli lähes 2,1 miljoonaa euroa. Korkokate kasvoi 12,4 prosenttia yli 3,8 miljoonaan ja nettopalkkiotuotot 25,2 prosenttia lähes 2,8 miljoonaan euroon. Asiakkaiden sijoitustoiminnan volyymi kasvoi lähes kahdeksan miljoonaa.

Myrskylän SP:n tase kasvoi 17,2 prosenttia ja oli liki 260 000 euroa. Luotonannon kasvu oli 17,1 prosenttia eli liki 33 miljoonaa euroa. Tästä seurasi, että vakavaraisuusvaade laski 11,75 prosenttiin.

– Saimme 2021 aikana 935 uutta asiakasta erityisesti Porvoon konttorin asiakasmäärien kasvaessa voimakkaasti. Asiakkaita on kaikkiaan 11 400, Oivo jatkaa tiedotteessa.

Maltillinen kulujen kasvu johtui lähinnä panostuksista ICT-järjestelmien kehittämis- ja uudistustyöhön sekä keskitettyjen toimintojen kulujen noususta. Järjestämättömiä luottoja oli 2021 lopussa 1,1 ja rästiytyneitä 0,4 prosenttia luottokannasta. Molemmat luvut ovat erittäin pieniä ja säästöpankkiryhmän matalimpia.

– Luottosalkkumme ja asiakkaidemme taloudelline asema on vahva.