Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta kilpailutti lainan ja paras tarjous saatiin Kuntarahoitus Oyj:ltä

Mäntsälän kunta nostaa Kuntarahoitus Oyj:ltä 12 178 992 euron lainan. Laina-aika on 10 vuotta ja lyhennykset puolivuosittain 263 126 euroa.

Asiasta päätettiin kunnanhallituksen kokouksessa helmikuun puolessa välissä.

Kunta sai lainatarjoukset myös Nordea Bank Oyj:stä ja Danske Bank Oyj:stä, mutta Kuntarahoitus Oyj oli ainoa luottolaitos, joka hyvittää miinusmerkkisen koron marginaalissa. Uuden lainan korko on 6kk euribor ja marginaali 0,260 prosenttia, joka on voimassa koko laina-ajan.

Uudella vaihtuvakorkoisella pitkäaikaisella lainalla korvataan lyhytaikaista kuntatodistuslainaa ja maksetaan toinen vaihtuvakorkoinen Danske Bankilta otettu 6,7 miljoonan euron laina pois.

Kunnanhallituksen pöytäkirjassa lainanottoa perusteltiin myös sillä, että laina juoksutetaan samaan sykliin kunnalla olevan koronvaihtosopimuksen kanssa, jolloin lainan korkoriski saadaan pidettyä alhaisena.

Mäntsälän kunnalla on vuoden 2022 alussa lainaa 98,8 miljoonaa euroa. Tästä lainasta pitkäaikaista lainaa on 73,2 miljoonaa ja lyhytaikaisia lainoja on 25,6 miljoonaa.

Uuden lainan nostopäivä on maaliskuun lopussa.