Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palveluun panostamalla pärjää – Mäntsälän Stemmassa takana hyvä vuosi

– Ekologisuus ja helppohoitoisuus ovat nousseet huonekalun valinnassa entistä tärkeämmäksi, tietää Stemman Mäntsälän myymälän myymäläpäällikkö Tommi Tuominen.

Se näkyy esimerkiksi kankaiden laadussa ja huonekalun kestävyydessä: puu on suosittu.

Väreissä beigellä on ollut valtakausi. Nyt maanläheiset värit, vihreän, ruskean ja harmaan sävyt ovat suosittuja.

Ne istuvat Tuomisen mukaan luontevasti pohjoismaiseen sisustukseen.

– Asiakkaan valittavissa on hyvin laaja kirjo kankaita. Helppohoitoisuus merkitsee myös sitä, että esimerkiksi Aqua Clean -kankaat on helppo puhdistaa: tahran poisto onnistuu vedellä eikä puhdistusaineita tarvita.

Asiakkaat suosivat puurunkoisia sohvia, jolloin niitten päällystäminen uudelleen onnistuu paremmin.

– Käytännössä sohvat ja sängyt tehdään mittatilaustyönä asiakkaan toiveitten mukaan. Tällöin voidaan ottaa huomioon esimerkiksi se, millainen tila kalustetaan. Kyseessä voi olla tavanomaisen sohva, kulmasohva tai vuodesohva. Kaluste ostetaan tiettyyn paikkaan, mutta muunneltavuus mahdollistaa sen sijoittamiseen muuallekin.

Sohvaa valitessa kannattaa miettiä myös, että sen alla oleva lattia saadaan helposti siivotuksi. Sen vuoksi hieman korkeammat jalat auttavat tätä työtä.

– Jokaiseen makuun löytyy malleja. Jotkut haluavat kapeat käsinojat, toiset ovat mieltyneet jykevämpiin.

Sohvapöytä rytmittää sisustusta ja tarjoaa laskutilaa. Valikoimista löytyy sekä puu- että metallirunkoisia ja puu- tai lasikansia, tukevampia ja sirompia mieltymysten mukaan.

Mäntsälän Stemmassa on havaittu, että korona on saanut ihmiset sisustamaan kotejaan entistä enemmän ja harkitummin.

– Etätyöt ovat vaatineet huomion kiinnittämistä toimivaan työpisteeseen. On hankittu paljon työpöytiä ja kun työtuolissa on istuttu kotona päiväkausia, sen ergonomisuus on noussut tärkeäksi. Laatuvaatimukset ovat kasvaneet selvästi.

Muutenkin kodeissa on sisustettu enemmän, kun aikaa on vietetty paljon kotona. Asiakkaat valmistautuvat entistä tarkemmin huonekalujen hankintaan: jo liikkeeseen tullessa on pohdittu monta asiaa, kuten huonekalun paikkaa, värisävyjä, erilaisia rakenteita jne.

– Harkinta on tietysti hyvä, koska huonekalukaupassa ostos on arvoltaan huomattavasti suurempi kuin käyttötavarakaupassa.

– Myynnin 10 prosentin kasvusta huolimatta olemme kyenneet huomioimaan ja palvelemaan kaikki asiakkaamme, vakuuttaa Tuominen.

– Koronan alkuaikoina meillä oli mahdollisuus jopa varata oma aika myymäläkäynnille.

– Senkin huomasi, jos olympialaisissa oli menossa vaikkapa mitalilaji: sai itsellekin aikaa katsoa kisoja.

Tuominen kokee tärkeäksi, että pieni huonekaluliike tekee asiakkaalle ostotapahtuman helpoksi. Valttikorttina on se, että uusi huonekalu kuljetetaan kotiin ja kootaan valmiiksi.

Samalla viedään vanha kaluste pois. Sen tekevät liikkeen omat tutut työntekijät.