Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitta tulee täyteen – öinen meluisa kaahailu on häirinnyt jo kauan aikaa usean asukkaan yöunta

Mäntsälän keskustan pitäisi olla periaatteessa hyvä asuinalue iäkkäille. Palvelut ovat lähellä ja esimerkiksi jokirannan kunnostus on lisännyt viihtyisyyttä. Silti yksi ongelma tuntuu olevan jatkuvasti läsnä: yöllinen melusaaste.

Yksi asiaan läpeensä kyllästynyt on Mäntsälään 1,5 vuotta sitten muuttanut eläkeläinen Birgit Kaistinen. Hän muutti Hyvinkäältä Mäntsälään sen vuoksi, että hän ajatteli Mäntsälän olevan pieni, kiva ja rauhallinen paikka, jossa voisi asua lopun ikänsä.

Nyt mieli on ikävä kyllä muuttumassa.

– 1,5 vuotta olen kärsinyt tästä melusta ja etenkin kesä on aivan hirveä, kun asunto on tulikuuma ja auringon laskiessa olisi kiva tuulettaa, mutta melu on aivan kamala.

Kaistinen myös alleviivaa sitä, että päiväsaikaan autojen ajaessa Keskuskadulla 30 km/h ei liikenteen melu häiritse lainkaan. Kyse on vain yöaikaan tapahtuvasta kaahailusta, joka tuntuu toistuvan etenkin viikonloppuisin.

– RTV:n talon edessä partioi varsinkin viikonloppuisin kymmenkunta autoa ja mopoa, josta ne lähtevät ajamaan Keskuskadulle tehden käsijarrukäännöksiä ja kiihdytellen. Tehtyään lenkkiä ne palaavat aina takaisin ja sama ralli jatkuu aina tuonne kello 2.00 asti.

Kaistinen on ollut asian suhteen yhteydessä kuntaan jo viime vuoden puolella. Tuolloin Tapio Sillfors vastasi Kaistiselle, että mahdollisia toimenpiteitä voisi olla esimerkiksi töyssyt, tärinäraidat, sivupylväät tilannenopeuden havaitsemiseksi, nopeusnäyttö, valvonta ja niin edelleen.

Sillfors myös kertoi vievänsä asiaa eteenpäin liikenneturvallisuustyötyhmälle sekä teknisten palvelujen suunnittelijoille.

Teknisten ja elinvoimapalvelujen palvelualuejohtaja Mika Pynttäri vastasi toimituksen sähköpostiin, että valituksia melusta tulee kuntaan aika ajoin:

– Kunnan mahdollisuus vaikuttaa asioihin on hyvin rajallinen. Tämän viestin olen kaikille soittelijoille kertonut. Hyvä kotikasvatus ja yhteydenotto poliisiin lienee ainoat vaihtoehdot. Liikenteen rajaaminen on käytännössä mahdotonta, Pynttäri kertoo.

Poliisilta Kaistinen ei saanut mitään vastausta, mutta toimitukselle Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viestinnästä kerrottiin, että poliisilaitoksella on olemassa niin kutsuttu virkapostilaatikko, johon voi lähettää tämänkaltaisia liikennevalvontapyyntöjä.

Kaistinen toivoisi asiaan jotain ratkaisua, sillä muuttaminen on käynyt jo useasti mielessä.

– Itselleni kodin viihtyvyys on tärkeää enkä jaksa jäädä odottamaan muutoksia. Puhun varmasti tässä useammankin suulla, sillä asia häiritsee monia keskustassa asuvia.