Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän kouluissa kapinajulistus kiusaamista vastaan

Mäntsälän kunnan some-kanavissa ja verkkosivuilla on julkaistu haastevideo, jossa Myllymäen koulun oppilaskunta ja haasteen ideoinut ohjaava opettaja Jaana Pitsinki haastavat kaikki mukaan kapinaan kiusaamista vastaan.

Mäntsälän kaikissa kouluissa järjestetään kiusaamisen vastaisia tapahtumia 28.2.–6.3.2022 välisenä aikana. Kunnan tiedotteen mukaan tavoitteena on tehdä ja etsiä käytännön toimenpiteitä mäntsäläläisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi.

Luokissa käsitellään teemaviikoilla muun muassa koulurauhaa, kaveritaitoja ja koulukiusaamista.

Kiusaamattomuussopimuksesta järjestettiin jo kilpailu, ja voittajasta - 4B luokan Alma Pihlajamaan, Ella Saarisen ja Mea Laakkosen Paavo Pesusieni -aiheisesta työstä - tehdään julisteita kouluihin.

Kiusaamisen vastaisen kapinan päätapahtuma järjestetään 3.päivä maaliskuuta, jolloin kävellään kiusaamista vastaan. Mukaan haastetaan koululuokkien lisäksi vanhempainyhdistykset, kunnan päättäjiä ja kaikki, jotka pitävät kiusaamisenvastaista toimintaa tärkeänä.