Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän Jäätaitureiden kisakausi jatkui nousujohteisena

Mäntsälän Jäätaitureiden taitoluistelijoiden tammikuun kilpailut luisteltiin tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi, mutta yhtä lukuun ottamatta kaikki suunnitellut kilpailut kuitenkin toteutuivat.

Luistelijoiden kausi on ollut nousujohteinen useamman luistelijan noustessa vaativampiin kilpailusarjoihin.

Heinolassa luisteltiin 8.–9. tammikuuta Noviisit-sarjan toinen valintakilpailu maalis-huhtikuun valtakunnallisiin finaaleihin.

Veera Vire käynnisti kilpailukautensa uudessa sarjassa sijoittuen nuorempien sarjassa sijalle yhdeksän 18 kilpailijan joukosta.

Vanhempien sarjassa Pauliina Lindeberg oli viides, Varpu Toura kahdeksas ja Fanni Ketola kymmenes. Kilpailijoita sarjassa oli 18.

15. tammikuuta kilpailtiin kotikisoissa Tokmanni Areenalla tähtisarjojen kilpailussa.

Taitajat-sarjassa Emily Pund nappasi kakkossijan ja Noora Kinnunen kolmossijan. Karita Kujanpää oli viides ja kilpaluistelijoiden joukkoon liittynyt Nelli Laurila seitsemäs ensimmäisissä kilpailuissaan.

Tintit-sarjassa kisakokemustaan kartuttivat Inna Sanchez, Karoliina Mehisto ja Erin Rainio.

Aluenoviiseissa voiton vei vaativampaan sarjaan siirtynyt Milla Tuominen Sade Raudan napatessa kakkossijan.

Aluedebytanteissa voiton nappasi Lili De Maesschalck Netta Sourannon sijoittuessa hienosti toiseksi. Aluejunioreissa voiton vei Petra Hirvonen ja hopeasijan Aino Kononen.

29.–30. tammikuuta vuorossa oli pitkä kisaviikonloppu Hyvinkää Trophy -kilpailussa. Luistelijoita oli viikonlopun aikana mukana lähes 300.

Aluenoviisit ja -juniorit pääsivät kilpailemaan lauantaina ensimmäistä kertaa vaativammalla ISU-arvioinnilla. Aluenoviiseissa Sade Raudan sijoitus oli seitsemäs ja Milla Tuomisen 12. yhteensä 18 luistelijan joukosta. Aluejunioreissa Aino Kononen sijoittui viidenneksi yhdeksän luistelijan joukosta.

Sunnuntain kilpailupäivän aloitti Tintit-sarja, jossa Karoliina Mehisto ja Erin Rainio paransivat molemmat omia pisteitään edellisistä kilpailuista.

Taitajat axel -sarjassa Noora Kinnunen luisteli neljänneksi. Saman sarjan nuoremmissa olivat ensimmäistä kertaa mukana Emily Pund ja Karita Kujanpää.

Pund vei upeasti sarjansa voiton ja Kujanpää sijoittui viidenneksi tasapistein neljänneksi tulleen luistelijan kanssa.

Aluedebytanteissa Lili De Maesschalck oli neljäs ja sai tuomareilta erityismaininnan kauniista linjoista ja vartalon käytöstä.

Samassa sarjassa Netta Sourannon sijoitus oli seitsemäs. Souranto sai samat yhteispisteet kuin viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet, jolloin perusluistelusta saadut pisteet määrittivät lopullisen sijoituksen.