Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä laskussa – Justissa hoidossa kolme potilasta koronan vuoksi

Keusoten alueella sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä jatkaa laskua. Viime viikolla rekisteröityjen koronatartuntojen määrät ovat hieman laskeneet. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 2141 tapausta sataa tuhatta kohden kahdessa viikossa.

Viikolla viisi koronatartuntoja todettiin 2034 kappaletta, joka on hieman vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Tartuntoja on todettu Nurmijärvellä 475 (460), Hyvinkäällä 488 (485), Tuusulassa 414 (440), Mäntsälässä 120 (212), Järvenpäässä 497 (603) ja Pornaisissa 40 (48).

Alueen suurin ilmaantuvuus on Järvenpäässä. Ilmaantuvuusluku on suhteutettu asukastieheyteen.

Viime viikolla näytteitä otettiin 4408, ja näytteistä 46 prosenttia todettiin koronavirukseksi.

Järvenpään Justissa koronaviruksen takia hoidossa on kolme potilasta. Keusoten kotisairaalassa on hoidossa kolme potilasta koronan takia.

Husissa on hoidossa 108 potilasta, joista tehohoidossa kymmenen.

Uudenmaan pandemiakoordinaatioryhmässä esitettiin aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksien rajoitusten löyhentämistä ja tiedotetta kirjoittaessa odoteltiin vielä päätöstä asiassa.

Nurmijärvellä yli 18-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 89,1 prosenttia, kakkosannoksen 86,3 ja kolmannen annoksen 60,2 prosenttia väestöstä.

Tuusulassa ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 89,4 prosenttia, toisen annoksen 86,9 ja kolmannen annoksen 61,7 prosenttia väestöstä.

Järvenpäässä vastaavat luvut ovat 89,5, toinen annos 87,0 ja kolmas annos 59,1.

Keusotessa annetaan koronarokotuksia sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteillä.

Asukas voi ottaa rokotuksen Keusoten alueella myös oman kotikuntansa ulkopuolella.

Myös lapsille järjestetään ajanvarauksen lisäksi walk-in-koronarokotuksia useina viikonloppuina.

Etätyösuositus ja maskisuositus on edelleen voimassa. Maskin käyttöä suositellaan sekä rokotetuille että rokottamattomille.

Suositukset koskevat 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia, sekä lisäksi kouluissa esi- ja alakouluikäisiä.

THL järjestää yleisötilaisuuden koronarokotteiden tehosta 8.2. kello 17–18. Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin.