Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Snow-enduron kilpailut kerää lajin huiput lauantaina Mäntsälän Nummisiin

Numibia Racing Team ry toimii Mäntsälän Nummisissa ja järjestää perinteisen endurokilpailun jo 25. kerran lauantaina 5.2.

Pitkästä aikaa kilpailu on myös osa enduron SM-sarjaa ja avaakin tämänvuotisen kauden. Kilpailussa ajetaan yleisestä sekä nuorten alle 20-vuotiaiden mestaruudesta.

Historian ensimmäistä kertaa kilpailu on myös SM-arvoinen naisille. Kilpailu on samalla myös veteraanien Cup-osakilpailu.

Tämän takia kilpailussa tullaan näkemään varmasti kaikki Suomen parhaat endurokuljettajat, niin miehistä kuin naisistakin. Kilpailuun ilmoittautui 239 kuljettajaa.

Kilpailu on jouduttu perumaan jo useana vuonna peräkkäin. Peruuntumisen syynä on ollut liian lauhat kelit. Viime vuonna kilpailu jouduttiin perumaan koronarajoitusten takia.

Tänäkään vuonna meneillään olevien rajoitusten takia kilpailussa ei ole erikseen yleisölle järjestettyä maastokoetta.

Kilpailun järjestäjä ei voi estää yleisöä olemasta reitin varrella, mutta toivoo, että kaikki huomioivat epidemian aikaiset rajoitukset sekä suositukset.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kilpailukeskuksena toimii Neste K Tuuliruusu.

Kilpailun reitti on osittain sama kuin aikaisempinakin vuosina, mutta myös täysin uusia maastokokeitakin on mukana. Kierroksen pituus on noin 85 kilometriä, joka sisältää kuusi eri maastokoetta.

Kilpailussa on kaksi välihuoltoa reitin varrella, Alhonkulmantiellä Nummisissa ja Mettiöntiellä Mäntsälän Mattilassa.

Välihuolloissa kilpailijaa syötetään ja juotetaan sekä pyörä tankataan aina ennen seuraavia maastokokeita. Huoltoautojen liikenne ja pysäköinti tulee aiheuttamaan ruuhkaa reitin varrella ja etenkin välihuolloissa.

Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 8:30 Neste K Tuuliruususta. Reitillä olevat maastokokeet: MK1 Latostenmaa, Ohkola, MK2 Nieminen, Numminen, MK3 Sarvaala, Halkia, MK4 Kuusela, Numminen, MK5 Kaipiainen, Mattila, MK6 Ilomaa, Mäntsälä.

A-, B- ja Veteraaniluokan V40- ja osa V50-luokan kuljettajista ajavat kierroksen päätteeksi vielä maastokokeet 1–4 toiseen kertaan eli kaikkiaan kymmenen maastokoetta.

Naisten, C-, V60- ja V50-luokkien kuljettajat ajavat kuusi maastokoetta.

Reitti kulkee usean maanomistajan mailla ja siitä järjestävä kerho haluaakin antaa ison kiitoksen kaikille maanomistajille.

Kilpailun järjestelyt vaativat tänäkin päivänä paljon talkootunteja.

Kilpailun järjestelytoimikunta tekee lukemattoman tuntimäärän jo ennen kilpailua, jotta kilpailupäivänä kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin. Reitin merkkaaminen ja sen tekeminen varsinkin näin talvisaikaan on paljolti säiden sekä valon armoilla.

Tällä kertaa myös Valtteri-myrsky aiheutti lisää haasteita reitin avaukseen kilpailua edeltävällä viikolla.

Kilpailupäivänä tarvitaan myös muiden kerhojen ja yhdistysten apua. Tässäkin kilpailussa mukana on noin 140 toimitsijaa.

Kilpailun viralliset kotisivut ovat osoitteessa https://www.nrt.fi/numibia-snow-enduro-5.2.2022.

Sivuilta löytyy kilpailua edeltävällä viikolla tarkemmat tiedot reitistä, aikataulusta sekä kilpailun käsiohjelma.