Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Olemme mukana kisassa” – Fazerin tehdas kiinnostaa myös Mäntsälässä

Makeisia valmistavan Fazerin ilmoitus uuden tehtaan suunnittelemisesta Etelä-Suomeen on herättänyt laajaa kiinnostusta kunnissa. Myös Mäntsälä on osoittanut kiinnostusta uutta tehdasta kohtaan.

Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Syyksi tehtaiden sulkemiselle Fazer kertoo tehtaiden ikääntymisen.

Muun muassa sanomalehti Aamuposti kertoi, että Hausjärvi, Hyvinkää ja Riihimäki ovat jo olleet Fazeriin yhteydessä ja tarjonneet tonttikohteita.

Mäntsälä on sijainniltaan erinomaisella paikalla liikenneyhteyksien risteyskohdassa, joten onko kunta ollut yhteydessä Fazeriin?

– Kyllä Mäntsäläkin on näissä keskusteluissa ollut mukana ja alustavia keskusteluja on itse asiassa käyty jo syksyn 2021 aikana, kertoo kunnanjohtaja Hannu Laurila.

Laurila pohtii sitä, että luonnollisesti tämän kokoluokan investoinnit kiinnostavat kaikkia Suomen kuntia, kuten myös Mäntsälää, joten täytyy miettiä mitkä ovat Mäntsälän valttikortteja.

Mäntsälän etuina Laurila pitää jo edellä mainittua erinomaista logistista sijaintia, mutta myös sitä, että Mäntsälä pystyy tarjoamaan monipuolisia energiaratkaisuja oman energiayhtiön kautta.

– Olemme siis edelleen mukana kisassa.

Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Juha Leinonen valaisee, että Mäntsälä on tarjonnut Fazerille jo mahdollisia sijoituspaikkoja uudelle tehtaalle.

– Olemme Mäntsälän Yrityskehityksen osalta keskustelleet jo viime syksynä suuresta teollisesta investointihankkeesta kiinteistökonsulttiyrityksen välityksellä ja toimittaneet pyydettyjä selvityksiä prosessia varten.

Kysyttäessä mistä mahdollisia tontteja on tarjottu ei Leinonen halua kertoa tarkkaa sijaintia.

– Kyse on vasta esiselvitysvaiheesta, joten asiat täsmentyvät vähitellen.