Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäistä kertaa syyskuussa järjestetty Mäntsälän Pride oli Vuoden 2021 kulttuuriteko

Raati, joka koostui kahden paikallislehden, kirjaston, kansalaisopiston, kulttuuripalvelujen sekä kasvatus- ja sivistyslautakunnan ja hyvinvointilautakunnan edustajista, äänestivät vuoden 2021 kulttuuritekotunnustuksen saajasta.

Vuoden 2021 kulttuuriteko on Mäntsälän Pride -työryhmän (myöh. rekisteröityneen Mäntsälä Seta ry:n) järjestämä Mäntsälä Pride 2021 -tapahtuma.

Mäntsälän ensimmäistä Pride -tapahtumaa juhlittiin viime syyskuussa.

Raadin perusteluissa kerrottiin, kuinka tapahtuma yhdisti ja osallisti upealla tavalla mäntsäläläisiä, sillä päivän aikana satoja osallistujia nautti musiikista, taiteesta, elokuvista, kirjoista, esittelyistä ja elokuvista.

Perusteluissa myös mainittiin, että mukana oli osallistujia lapsista eläkeläisiin.

– Pride -tapahtuma onnistui hyvin herättäen positiivisesti huomiota ja tarjoten vapaalla pääsyllä virkistävää ohjelmaa kaikenikäisille, raadin perusteluissa vielä lopuksi kerrottiin.

Tapahtuman takana oli yli puoluerajojen kokoontunut Pride -työryhmä. Mukaan tapahtumaa tukemaan saatiin myös suuri joukko paikallisia yrityksiä, kirjasto ja Meidän Mäntsälä Ry, josta oli työryhmälle mittaamaton apu.

– Meidän Mäntsälä ry on hyvän mielen tapahtumia järjestävä yhdistys, josta saatiin yhdistysteknistä tukea, jotta tilavaraukset ja muut juoksevat asiat saatiin rullaamaan, eli suuri kiitos siitä heille, työryhmän jäsen Eeva Partanen kuvailee yhdistyksen roolia tapahtuman järjestämisessä.

Huomioon pantavaa Pride -tapahtumassa on se, että vaikka tapahtuma oli kunnalle hyvää mainosta, niin se järjestettiin silti ilman kunnan tukea.

Kunnanjohtaja Hannu Laurila piti tapahtuman avajaispuheen, ja nuorisopalveluiden työntekijät olivat paikalla pitämässä työpajoja, mutta muuten kaikki tehtiin työryhmänä.

– Tätä jouduttiin korjaamaan useaan Kuuma-kuntien yhteiseen tiedotteeseen, kun niissä kerrottiin, että ”kunta tekee sitä ja tätä”, vaikka kunta ei ollut osallisena Priden järjestämisessä, Heidi Hoffman työryhmästä kertoo.

Alun perin kipinä tapahtuman järjestämiselle oli saatu, kun päätös Pride-tapahtuman liputuksesta ei edennyt kunnassa kyllin ripeästi ja työryhmä ajatteli, että he haluavat sen vuoksi järjestää tapahtuman itse.

Tapahtuma keräsi paikalle hyvin osallistujia ja tehty työ huomioitiin nyt palkinnolla. Yllättikö tapahtuman suosio ja miltä palkinnon saaminen tuntuu?

– Kulttuurisihteerin arvio oli, että noin 250 ihmistä olisi käynyt tapahtumassa ja meidän alustava toive oli, että jos nyt tutut ja puolitutut kävisivät, joten yllätti sitten iloisesti, Hoffman naurahtaa.

– Somekanavien kautta on tullut entisten mäntsäläläisten pitkiä tarinoita, että ihanaa, kun vihdoin Mäntsälässä on jotain tällaista. Ja myös sellaisia viestejä, että kuinka tärkeää työtä me on tehty.

– Ne oli sellaisia viestejä, että kun välillä oli raskaita hetkiä, niin niistä tuli tosi positiivinen fiilis itselleni ja alleviivasi sitä, että miksi me tätä tehdään, Hoffman lisää ja jatkaa:

– Sanoin jo silloin tapahtuman aikaan, että ensin oli unelma ja sitten siitä tuli totta, koska meillä oli ihana porukka, joka puhalsi yhteen hiileen ja tämä palkinto oli sitten vielä piste i:n päälle ja palkinto kovasta työstä.