Järvenpäästä nousi aluevaltuustoon kolme entuudestaan tuntematonta terveysalan vaikuttajanaista. Mia Rundgren (kok.) suostutteli lääkärikollegansa Sari Silventoisen (kok.) ehdokkaaksi, ja molemmat menivät läpi äänivyöryllä, mikä hämmästytti heitä itseäänkin. Silventoinen arveli saavansa 50-70 ääntä, mutta hänen äänisaaliinsa olikin yli 700.
– Vielä sunnuntaina mietin, mitä jos perheen lisäksi osa torilla tapaamistani ihmisistä äänestäisi minua, niin kasassa on vasta toistakymmentä ääntä, Silventoinen naurahtaa.
Espoossa syntynyt Silventoinen muutti vuonna 1998 Järvenpäähän, kun oli saanut lääkäriopintonsa loppuun Kuopiossa. Kinnarissa asuva lääkäri on iloinen siitä, että vaaleissa meni läpi useiden eri alojen asiantuntijoita, kuten esimerkiksi it-ammattilaisia.
– Minulla on huoli siitä, miten työntekijät saadaan pysymään kunnallisella puolella. Järvenpäässäkin on pulaa hoitajista ja lääkäreistä. Pidän tärkeänä sitä, että työpaikoilla arvostetaan kaikkia ammattiryhmiä siivoojia myöten, ja sitä, että jokainen ammattilainen saa keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Työnarvostus ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä lisää työhyvinvointia ja työssä viihtymistä.
Mia Rundgren kertoo, että vaalitulos ylitti kaikki hänen odotuksensa. Vihdissä syntynyt Rundgren muutti vanhempineen Järvenpäähän neljän kuukauden vanhana ja on siitä saakka kaupungissa pysynyt.
– Uudella hyvinvointialueella pidän tärkeänä, että kaikki saavat tarvitsemansa hoidon tai palvelun, myös sosiaalipuolella. Nykyisellään on ollut ongelmia jo siinä, että saa ylipäätään yhteyden terveyskeskuksiin.
Minulla on huoli, miten työntekijät saadaan pysymään kunnallisella puolella.
Lisäksi häntä huolettaa hoitajien ja lääkärien riittävyys. Keusoten hallituksessa toimiessaan hän on todennut lliian suurta vaihtuvuutta henkilökunnassa ja toivoo, että jatkossa henkilöstön veto- ja pitovoimaan satsattaisiin enemmän.
Kolmas vaalien yllättäjä on Pirja Vitikka-Koponen, joka on sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja terveystieteen maisteriopiskelija. Hän työskentelee Meilahden Tornisairaalan vuodeosastolla.
Vitikka-Koposella on laaja kokemus hoitoalalta, sillä hän on työskennellyt myös erikoissairaanhoidossa sekä kehitysvammaisten parissa hoivatyöntekijänä.