Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään mattimyöhäinen ääntenlasku heilautti Kalle Ikkelän (kok.) ja Eemeli Peltosen (sd.) keskinäistä järjestystä

Uudessa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustossa aloittaa 69 valtuutettua. Järvenpään ääntenlasku tökki vielä puolilta öin: äänistä oli siellä laskettu vasta noin 77 prosenttia.

Hyvinkäältä oli pääsemässä läpi 19 valtuutettua, Järvenpäästä 13, Mäntsälästä 8, Nurmijärveltä 17, Pornaisista 2 ja Tuusulasta 10 valtuutettua.

Järvenpään hallituksen puheenjohtaja Eemeli Peltonen (sd.) oli saamassa toiseksi tai kolmanneksi eniten ääniä Keski-Uudellamaalla: 970, mutta Järvenpään ääniä puuttui. Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä (kok.) oli 881 äänellä neljän eniten ääniä saaneen joukossa.

Järvenpäässä nopean comebackin politiikkaan teki nyt aiemmissa vaaleissakin äänikuningattarena ollut Helinä Perttu (kok.), jonka äänimäärä oli puolilta öin 688. Tuusulan Sanna Kervisen (kok.) äänisaalis oli 492. Mäntsälän hallituksen puheenjohtaja Tapio Havula (kesk.) oli loppumetreillä kiinni viimeisessä keskustan paikassa 233 äänellä. Nurmijärven eläkkeellä oleva kunnanjohtaja Kimmo Behm (kok.). oli kärkiviisikossa 737 äänellä.

Istuvista kansanedustajista Nurmijärven Matti Vanhanen (kesk.) oli vaalin ääniharava. Hän sai 1589 ääntä. Mäntsälän Pihla Keto-Huovinen (kok.) sai 619 ääntä ja Antti Rinne 483 ääntä. Kansanedustajana ja jouluveljenä tunnetun tuusulalaisen Ari Koposen (ps.) äänisaalis oli 450.

Perussuomalaisilla oli nimekäs kaarti listoillaan. Kuntavaalien ääniharava Jorma Piisinen (ps.) Järvenpäästä oli saamassa nyt 684 ääntä, puoluesihteeri Arto Luukkanen (ps.) niin ikään Järvenpäästä 320 ääntä, perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja, apulaispormestari Jari Immonen Tuusulasta ei päässyt läpi. Tuusulan valtuuston puheenjohtaja ja ex-pormestari Arto Lindberg (sd.) oli saamassa demareiden viimeisen paikan (275 ääntä).

On ollut vaikea arvioida sitä, kuinka äänestäjät suosivat oman kunnan ehdokkaita.

Viime valtuustokaudella Keusoten yhtymähallituksen puheenjohtajana toimineen hyvinkääläisen Annika Kokon (kok.) äänisaalis oli puolilta öin 459 ja Keusoten integraatiojohtajana sekä Tuusulan sosiaali- ja terveysjohtajana toimineen, mäntsäläläisen Pirjo Vainion (kok.) 402 ääntä.

Kärkipoliitikoista osa oli lähtenyt mukaan, osa ei. Esimerkiksi Tuusulasta puuttui kansanedustajat Ruut Sjöblom (kok.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Molemmilla oli hyvä äänisaalis kesän kuntavaalissa. Järvenpäästä näistä vaaleista puuttui valtuuston puheenjohtaja Petri Graeffe (kok.).

Juttua muokattu 24.1. klo 8.38: korjattu perussuomalaisten Arto Luukkasen puolue oikeaksi.