Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meilahden Tornisairaalan sairaanhoitaja keräsi huikean äänisaaliin – "Oma tavoitteeni oli 200 ääntä"

Järvenpäässä asuva Pirja Vitikka-Koponen on sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja terveystieteen maisteriopiskelija, joka työskentelee Meilahden Tornisairaalan vuodeosastolla.

Juuri äitiyslomalta töihin palannut Vitikka-Koponen valittiin aluevaltuustoon sitoutumattomana demareiden listalta. Hänellä oli kasassa reilusti yli 300 ääntä, kun ääntenlasku oli Keski-Uudellamaalla vielä kesken ennen puolta yötä.

– Olen otettu ja onnellinen tuloksesta. Oma tavoitteeni oli 200 ääntä, sanoi Ristinummella asuva ehdokas, joka on syntyisin Tuusulasta.

Järvenpäässä hän on asunut kaksi vuotta eikä ole ehtinyt luoda isoja verkostoja alueelle.

– Olen ollut kotiäiti pari vuotta ja osallistuin vaaleihin todella pienellä budjetilla.

– Käytin vaalityöhöni 300 euroa ja jaoin itse paljon mainoksia tuttujen ja ystävieni kanssa ympäri Järvenpäätä. Lisäksi tapasin äänestäjiä torilla ja asemalla, hän kertoo koronapandemian keskellä tekemästään vaalityöstä, jonka hän koki antoisaksi ja palkitsevaksi.

Vitikka-Koposella on laaja kokemus hoitoalalta, sillä hän on työskennellyt myös erikoissairaanhoidossa sekä kehitysvammaisten parissa hoivatyöntekijänä ja kouluttajana toisella asteella ja ammatillisessa kuntoutuksessa.

Olen otettu ja onnellinen tuloksesta.