Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälä saa hyvän edustuksen Keski-Uudenmaan aluevaltuustoon – läpi pääsemässä peräti 8 ehdokasta

Kun äänistä on jo laskettu 98,3 prosenttia, niin voidaan sanoa, että Mäntsälä menestyi vaaleissa verrattain hyvin. Mäntsälä on saamassa aluevaltuustoon 8 valtuutettua. Jos Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustopaikat olisivat menneet kuntien väkiluvun mukaan, niin Mäntsälä olisi saanut valtuustoon 7 ehdokasta.

Läpi menneet ehdokkaat: Pihla Keto-Huovinen (kok.), Heta Ravolainen-Rinne (sd.), Antti Rinne (sd.), Tarja Vierikko (sd.), Tapio Havula (kesk.), Satu Lampi (ps.), Pirjo Vainio (kok.), Reijo Tilvis (kesk.)

Puolueista eniten ääniä Mäntsälästä sai keskusta 23,1 prosentin kannatuksella. Toisena äänissä tulee sosiaalidemokraatit 22,9 prosentin kannatuksella ja kolmantena kokoomus 22 prosentin kannatuksella.

Neljänneksi jäi Mäntsälässä selvästi vuoden 2021 kuntavaalien tuloksesta jääneet perussuomalaiset 15,1 prosentin äänisaaliilla.

Mäntsälän sosiaalidemokraattien yllättävä ääniharava Tarja Vierikko kommentoi tuoreeltaan tulosta ja kertoi olleensa hieman hämmentynyt saamastaan äänimäärästä.

– Tuntuu oudolta ja on sanaton olo, kun olen tehnyt kampanjaa täysin nollabudjetilla.

Suosion syykseen Vierikko arvelee kirjoituksensa Mäntsälän Uutisten vaalikynässä, joissa hän kritisoi Keusoten ongelmia ja toi henkilökohtaisen näkemyksen esimerkiksi kotihoidon arjesta.

Keskustan Tapio Havula piti puolueen äänisaalista hyvänä Mäntsälästä, Keski-Uudeltamaalta ja tietenkin valtakunnallisesti. Etenkin Mäntsälässä kannatus on vankkaa:

– Meillä ei ole samalla tavalla kansanedustajaehdokkaita keräämässä isoa äänisaalista, että olen todella tyytyväinen tähän joukkoon, kommentoi Havula kun äänistä oli laskettu 94 prosenttia.

Perussuomalaisten Mäntsälän äänikuningatar Satu Lampi harmitteli alhaista äänestysprosenttia ja toivoi, että jokainen tuleva valtuutettu jaksaa olla kokouksissa mukana hoitamassa yhteisiä asioita.

– On kuitenkin hienoa, että Mäntsälästä saatiin tämän verran ehdokkaita läpi, Lampi kommentoi.

Mäntsälän kokoomuksen mediavastaava ja vaalipäällikkö Heidi Hoffman oli myös tyytyväinen puolueen saamaan kannatukseen:

– Tulos näyttää Mäntsälän ja kokoomuksen näkökulmasta hyvältä, vaikka kampanjointi oli korona-aikana todella hankalaa vetää perinteisenä torikampanjana.