Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL tarvitsee 120 miljoonaa lisää tukea – Vetoaa hallitukseen

Helsingin seudun liikenne (HSL) tarvitsee lisätukea noin 120 miljoonaa euroa. Muuten palvelutaso laskee, kertoo HSL tiedotteessaan.

HSL on lähettänyt vetoomuksen yhdessä muiden kaupunkiseutujen kanssa maan hallitukselle koronatuen välttämättömyydestä. Tiedotteen mukaan tukea tarvitaan, jotta joukkoliikenteen palvelutaso on mahdollista säilyttää myös korona-aikana.

Kun matkustaminen on vähentynyt, on palvelutason ylläpitäminen käynyt tiedotteen mukaan pitkittyvässä kriisissä yhä vaikeammaksi.

– HSL-alueella lisätuen tarve on noin 120 miljoonaa. Ilman lisätukea emme voi estää palvelutason alamäkeä, sanoo tiedotteessa HSL:n hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula.

Pekka Sauri, HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja, puolestaan muistuttaa, että Helsingin seutu on Suomen tiheimmin asuttu alue.

– Joukkoliikenteen käytön väheneminen täällä uhkaa koko maan ilmastotavoitteiden toteutumista, Sauri toteaa.

Tiedotteen mukaan HSL luottaa matkustamisen elpymiseen, kun rajoitukset poistuvat. Arvion mukaan noin 30 prosenttia suomalaisista voi tehdä työtä etänä. Tämä edustanee suurinta koronakriisiin liittyvää osuutta etätyöskentelystä.

HSL arvioi, että osa etänä työskennelleistä haluaa palata lähityöhön tulevaisuudessa. Kaupunkialueilla liikkumisen kysyntä pysynee sen vuoksi korkealla tasolla, vaikka matkojen suuntautumisessa ja ajallisessa jakautumisessa voi tapahtua muutoksia.

Liikenneministeri Timo Harakalle lähetetyn vetoomuuksen ovat allekirjoittaneet HSL, Suomen Paikallisliikenneliitto, Suomen Kuntaliitto sekä Linja-autoliitto