Kiertokapula varautuu sairastumisiin – jäteastioiden tyhjennyksiin voi tulla viivettä

Kiertokapula on tähän asti pystynyt hoitamaan jäteastioiden tyhjennykset aikataulujen mukaisesti. Samoin kaikki jätteidenkäsittelyalueet ovat toimineet normaalisti.

Pandemian yhä pahentuessa voivat sairastumiset kuitenkin vaikuttaa myös jätehuoltoon.

Kiertokapula kertoo tiedotteessaan, että jäteastioiden tyhjennyksiin saattaa tulla viivästyksiä tai muita aikataulumuutoksia.

Kiertokapulan verkkosivuille ja myös Facebook-sivuille päivitetään tietoja mahdollisista muutoksista.

Lajittelun merkitys ja jätteiden syntymisen ehkäisy korostuvat näin poikkeusaikana.

Itseään voi haastaa jätteen synnyn ehkäisyyn tai ainakin jätteen vähentämiseen muun muassa kierrättämällä, karsimalla turhia ostoksia sekä lopettamalla kertakäyttötuotteiden käytön.

– Kun jätettä kuitenkin vielä syntyy, on tärkeää, että syntynyt jäte lajitellaan oikein. Oikeaoppinen syntypaikkalajittelu auttaa myös siihen, ettei sekajäteastia täyty niin nopeasti, Kiertokapulasta kerrotaan.

Taajama-asumisessa syntyvät hyötyjätteet on lajiteltava ja erilliskerättävä omiin kiinteistökohtaisiin jäteastioihin.

Omakotitaloissa ja vapaa-ajan asunnoilla on oltava sekajäteastia. 5–9 huoneiston kiinteistöillä on oltava seka- ja biojäteastiat sekä kartonki- ja muovipakkausten jäteastiat sekä paperin keräys.

Kymmenen tai useamman huoneiston kiinteistöillä on oltava seka- ja biojäteastiat, kartonki-, metalli-, lasi- ja muovipakkausten sekä paperin jäteastiat.

Asukkaat, joiden kiinteistöllä ei ole hyötyjätteiden keräysastioita, voivat toimittaa pakkausjätteet Rinki-ekopisteille.

Jätteidenkäsittelyalueilla asioidessa on hyvä muistaa pitää ohjeiden mukaiset turvavälit, käyttää kasvomaskia tarvittaessa sekä huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Jäteyhtiö kertoo seuraavansa tilanteen kehittymistä sekä virallisia ohjeita ja tiedottavansa muutoksista tarpeen vaatiessa.

Neuvoa löytyy Kiertokapulan nettisivuilta www.kiertokapula.fi sekä jäteneuvonnasta numerosta 075 753 0011 ja sähköpostitse neuvonta@kiertokapula.fi.

Yhtiön toimialueeseen kuuluu 13 kuntaa: Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää, Kerava, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Valkeakoski.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut