Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakkoäänestys jatkui perjantaina kolmatta päivää – Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Keravalla aktiivisimmat äänestäjät

Hyvinvointialuevaalien ennakkoäänestys jatkui kolmatta päivää perjantaina hieman laimeampana kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Naiset ovat kuitenkin edelleen miehiä aktiivisemmin liikkeellä.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella oli perjantaina vaalien tulospalvelussa ilta kahdeksan jälkeen annettu kolmen päivän aikana 14535 ääntä, mikä on 9,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Hyvinkäällä äänestysaktiivisuus on 7,1, Järvenpäässä 9,7, Mäntsälässä 10,2, Nurmijärvellä 10,0, Pornaisissa 6,3 ja Tuusulassa 9,9 prosenttia.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella ennakkoon on äänestänyt nyt 18 589 eli 8,5 prosenttia alueen äänioikeutetuista. Keravalla näyttää olevan tahtoa vaikuttaa oman kunnan asemiin, sillä ennakkoäänestykseen on lähdetty edelleen vilkkaimmin Keski-Uudellamaalla: äänestysprosentti on nyt 12,2. Keravalaisista 3646 on äänestänyt.

Koko maassa ennakkoääniä on kolmen ensimmäisen päivän aikana annettu 11,6 prosenttia.

Vaaleilla valitaan uusien hyvinvointialueiden valtuustot, jotka jatkossa päättävät sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastustoimen järjestämisestä.

Kummallakin edellä mainitulla hyvinvointialueella valitaan 69 valtuutettua.

Meneillään olevien aluevaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 18.1. asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.