Tässä ovat UMK-kilpailijat, mukana niin legendoja kuin uusiakin nimiä – Yksi heistä on Suomen seuraava euroviisuedustaja

Uuden musiikin kilpailun finalistit ovat selvillä: Cyan Kicks, BESS, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen, Isaac Sene.

Kisan voittaja edustaa Suomea vuoden 2022 Euroviisuissa.

– Uskon, että meillä on käsissämme kaikkien aikojen kovin ja monipuolisin UMK-artistikattaus. Mukana on artisteja Suomen legendaarisimmista esiintyjistä musiikkialan kuumimpiin nouseviin nimiin. Biisien taso on erittäin korkea ja olen todella kiitollinen, että Suomen kovimmat biisinkirjoittajat ja tuottajat ovat olleet mukana tekemässä näitä tulevaisuuden klassikoita. Tunnelmat biiseissä ovat vaikuttavia, mutta hyvinkin erilaisia ja toivon jokaisen suomalaisen löytävän näiden seitsemän biisin joukosta yhden tai monta suosikkia, kertoo Tapio Hakanen, UMK-raadin puheenjohtaja tiedotteessa.

Artistien kilpailukappaleet julkistetaan yksi kerrallaan huomisesta 13. tammikuuta lähtien. Ensimmäisenä vuorossa on Cyan Kicks ja viimeisenä 21. tammikuuta Isaac Sene.

UMK22-biisihakuun lähetettiin Ylen mukaan yhteensä 312 teosta, joista YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen vetämä raati valitsi seitsemän finalistia.

Raatiin kuuluivat UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, freelance-musiikkitoimittaja Joanna Tzortzis, YleX:n musiikkitoimittajat Katri Norrlin ja Jani Kareinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Yle X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.

Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään parasta suomalaista uutta kappaletta. Voittajakappaleen esittäjä edustaa Suomea Euroviisuissa eli Eurovision Song Contest -kilpailussa, joka vuonna 2022 järjestetään Torinossa, Italiassa.

Aikataulu

UMK22-biisien julkaisupäivät

to 13.1. Cyan Kicks – Hurricane

pe 14.1. BESS - Ram pam pam

ma 17.1. The Rasmus: Jezebel

ti 18.1. Younghearted - Sun numero

ke 19.1. Olivera - Thank God I’m an Atheist

to 20.1. Tommi Läntinen - Elämä kantaa mua

pe 21.1. Isaac Sene - Kuuma jäbä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut