Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keikkalaisten oma yhteisö – mäntsäläläinen lähihoitaja perusti keikkatyöläisille oman sivuston

Hoitoalan keikkatyö on nykyään suosittua, joten mäntsäläläinen Roope Erkheikki päätti perustaa keikkalaisille oman info- ja yhteisösivun.

Ajatuksen sivuston perustamiselle Erkheikki sai erään yövuoron aikana:

– Selasin TikTokia tuossa vuoden lopulla ja sitten siellä tuli vastaan sellainen video, missä kerrottiin kuinka tehdä ja julkaista sivuja ilman, että tarvitsee osata koodata.

– Sitä kautta löysin palvelun, jonka kautta pystyin tekemään oman sivuston. Se oli lähtökohta kaikelle, Erkheikki kertoo.

Sisältö ja idea sivustosta oli muhinut silti jo kauemmin Erkheikin päässä. Tarkoituksena hänellä oli tehdä sivusto, jossa olisi koottuna kaikki hoitoalan keikkatyötä tarjoavat työnvälitysfirmat.

Tämän jälkeen hän alkoi lähettää työnantajille sähköposteja, joissa hän pyysi yrityksiä mukaan sivustolleen. Nyt mukaan lähteneitä työnantajia on sivustolla jo 19 ja sivuston kautta työnantajia voi hakea paikkakunnan mukaan.

Toistaiseksi Erkheikki ei ole pyytänyt yrityksiltä mitään maksuja siitä, että he ovat liittyneet hänen sivustolleen. Se on tavallaan ilmaista mainosta, mutta Erkheikki pitää sivuston kehittämistä vielä harrastuksenaan:

– Arki on tasaista työntekoa, ja vapaa-ajalla teen sitten kaikkia tietokonehommia. Olisihan se kiva, jos tästä joskus saisi rahaa, mutta tällä hetkellä on tarkoitus kasvattaa ja solmia uusia sopimuksia yritysten kanssa.

– Tulevaisuudessa voisi ehkä pyytää joitain mainostuloja, mutta vasta kun sivusto on tarpeeksi suuri, Erkheikki visioi.

Sivuston kasvattaminen taas on Erkheikille tuttua puuhaa. Hänen aiemmin omistamallaan meemitilillä Instagramissa oli parhaimmillaan 80 000 seuraajaa ja tarkoituksena olisi, että myös keikkalaiset.fi tavoittaisi ihmiset myös sosiaalisen median tileiltä.

Tällä hetkellä suurilla työnvälitysfirmoilla on omat sovellukset, joilla keikkalainen voi suoraan vastaanottaa työtä, ja hoitajat.net on terveydenhoitoalan työntekijöiden suurin sivusto.

Mihin suuntaan aiot viedä sivustoasi sitten, kun sivu on kasvanut kylliksi?

– Sitten kun yrityksiä on tarpeeksi, niin keskityn blogiin ja uusien ominaisuuksien kehittämiseen ja sivussa sitten kasvatan vielä sosiaalisen median tilejä, Erkheikki kertoo.

Tarjouksia on silti tullut. Sen jälkeen, kun Erkheikki esitteli ideaansa hoitajat.net keskustelufoorumilla, olisi eräs toinen yrittäjä halunnut myydä valmiin sovelluksensa Erkheikin käyttöön, mutta se olisi jo liian suuri harppaus.

Yritykset ovat myös kysyneet, jos sivustolla voisi olla ominaisuus, jonka kautta he voisivat itse kirjautua sivulle ja tarjota sitä kautta vapaita työvuoroja halukkaille. Erkheikki ei aio viedä projektiaan siihen suuntaan.

– En pysty kilpailemaan näiden sovellusten kanssa, joten tähtään siihen, että sivusto olisi ennemminkin keikkalaisten oma yhteisö.

Erkheikki valmistui itse lähihoitajaksi vuonna 2017 ja hän on tehnyt keikkatöitä heti kun opinnot sen mahdollistivat. Hän on huomannut, että keikkatyössä on omat hyvät puolensa:

– Keikkatyö on nykyään hyvin suosittua, kun voi itse määritellä, että milloin ja missä käy töissä. Lähihoitajalle on aina jossain sijaisuuksia tarjolla.

– Palkkaus on myös useasti parempi, ja haluaisin, että sekin näkyisi sivulla, mutta kaikki yritykset eivät halua kertoa sitä. Parhaimmillaan keikkalaisena lähihoitaja voi saada 18–20 euroa tunnilta, kun vakiopaikalla palkka on noin 13,5 euroa tunnilta, Erkheikki kertoo.