Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusotelle valtiolta lähes neljä miljoonaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä eli Keusote on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä jatkorahoituksen sosiaali- ja terveyspalvelujen sisällöllistä ja toiminnallista uudistusta toteuttaviin hankkeisiin.

Rahoitus on kokonaisuudessaan hieman päälle 3 98 miljoonaa euroa.

Kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoo tiedotteessa, että kehittämistyö sekä jatkuu että laajenee Keusotessa.

– Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä jatkaa hankkeiden toteuttamista vuoden 2022 loppuun asti, minkä jälkeen kehittämishankkeista vastaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue.

– Hanketoimintamme onkin suunniteltu nimenomaan tukemaan valtakunnallista sote-uudistusta ja sujuvaa siirtymää hyvinvointialueelle, Laitinen-Parkkonen jatkaa.

Keusoten mukaan nyt saadulla noin neljän miljoonan euron valtionavustuksella jatketaan sekä laajennetaan vuonna 2020 alkaneita hankkeita.

Hankkeet ovat jo aiemmin saaneet valtionavustusta noin kaksi miljoonaa euroa.

Keusoten hankekokonaisuutta toteutetaan kuuden toimenpidekokonaisuuden kautta, joissa kehitetään palveluverkostoa, -ketjuja ja -koordinaatiota, asiakasohjausta, monialaista sote-tiimiä, mielenterveys- ja päihdepalveluja, perhepalveluja sekä vaikuttavuusperusteista johtamista.

Keusoten kehittämishankkeet ovat osa valtakunnallista sosiaali- ja terveysministeriön Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa, jonka tarkoitus on tukea hyvinvointialueita valmistelemaan ja ottamaan käyttöön uudenlainen, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus.

Keusoten hankekokonaisuuden painopisteitä ovat sote-palvelujen saatavuuden, oikea-aikaisuuden ja jatkuvuuden parantaminen, ennaltaehkäisevään ja ennakoivaan työhön painottaminen, laadun ja vaikuttavuuden kehittäminen, monialaisuuden ja yhteentoimivuuden varmistaminen sekä kustannusten nousun hillitseminen.

– Näiden ohella erittäin tärkeä tavoite on myös asiakaslähtöisyyteen keskittyminen, toteaa tiedotteessa Laitinen-Parkkonen.