Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkki: Rajoituksia jatkettava Uudellamaalla

Uudenmaan alueellinen koronanyrkki esittää, että Uudellamaalla pitää jatkaa koronarajoituksia. Niitä tulee jatkaa kaksi viikkoa, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) tiedotteessaan.

Rajoituksista päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Uudellamaalla on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 17. tammikuuta saakka. Tietyt asiakas- ja yleisötilat on avin päätöksellä pidettävä kiinni 10. tammikuuta asti.

Ryhmä suosittaa, että uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 tai tämän jälkeen syntyneiden ohjattua harrastustoimintaa. Lisäksi ryhmä suosittelee, että uimahallien käyttö voitaisiin sallia erityisuimakortin haltijoille.

Pääkaupunkiseudun koronanyrkki esitti jo varhemmin aville, että se jatkaisi rajoituksia pk-seudulla kaksi viikkoa.

Rajoitusten jatkamista perustellaan epidemiatilanteen huonontumisella.

– Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyky on vaarantunut, eikä tilanteeseen ole näkyvissä paranemista ainakaan lähiviikkojen aikana. Tartuntojen jäljittäminen ei pääkaupunkiseudulla enää pysy tautitapausten perässä. Myös koronatestaus on pahasti ruuhkautunut, sanoo tiedotteessa Husin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.

Hänen mukaansa raju tartuntamäärien nousu aiheuttaa nyt vakavan haasteen ei pelkästään terveydenhoitoalalla, mutta myös muilla yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisillä toimialoilla.

– Siksi nämä rajoitustoimet ovat tässä tilanteessa välttämättömiä, Ulander jatkaa.

Koordinaatioryhmä korostaa myös, että rokotuskattavuuden nostaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta koronatartuntojen määrää saadaan hillittyä. Rokotusten jatkaminen on tärkein keino, jolla epidemiaa voidaan hillitä ja rajoituksia lieventää.

Tiedotteen mukaan rokotteet, maskit ja kontaktien välttäminen ovat ainoat keinot, joilla rajoituksia voidaan jossakin vaiheessa lieventää.