Padelhalli avautui Poikkitiellä – Best Padel Mäntsälä nimellä kulkevan hallihankkeen takana on kaksi askolalaista lajiin hurahtanutta luokanopettajaa

Liikunta: Best Padel Mäntsälä nimellä kulkevan hallihankkeen takana on kaksi askolalaista lajiin hurahtanutta luokanopettajaa

Valtavasti suosiotaan kasvattanut mailapeli padel saapui myös Mäntsälään, kun askolalaisten luokanopettajien Markus Erkkilän ja Niklas Hornin keväällä aloittaman halliprojektin rakentaminen saatiin nyt päätökseen. Vuoroja voi jo varata Playtomic-sovelluksen kautta.

Ensimmäisenä hallin ovista astuessaan silmään pistää hallin hieno visuaalinen ilme. Mustan ja siniset sävyt, sekä hyvä valaistus tekevät pelikentästä hyvin havaittavan ja tyylikkään.

– Visuaaliseen ilmeeseen panostettiin heti aluksi, että olen nähnyt myös sellaisia padelhalleja, missä on kaiken maailman värejä ja se vaikuttaa pelaamisen, tai toisen kentän valot osuivat silmiin, kun ne on tehty teollisuushalleihin.

– Tätä kun suunniteltiin, niin ne asiat otettiin huomioon, valaistukset, värimaailmat ja niin edelleen, että tämä kenttä sopii täydellisesti padeliin, Erkkilä selventää.

Hallin rakensi Rakennusliike Hovi Oy ja kentät asensivat espanjalainen Padel Galis World. Kenttä on tarkoitettu ammattimaiseen padelin pelaamiseen, joten puitteet ovat hallissa ainakin viimeisen päälle.

Hallissa on kaksi kenttää, kaksi pukuhuonetta saunoineen, vessat ja odotusalue. Varaukset hoidetaan Playtomic-sovelluksen kautta, eikä hallilla tule olemaan yhtään henkilökuntaa. Erkkilä ja Horn kuitenkin kertovat, että vaikka hallilla ei ole henkilökuntaa, niin hallissa on silti kamera- ja kulunvalvonta.

Lisäksi he tulevat ainakin alkuun viettämään hallilla paljon aikaa myös itse.

– Ainakin alkuun ollaan aika innoissamme tulossa katsomaan ja toivotaan, että riittää vuoroja meillekin, molemmat naurahtavat.

Vuoroja onkin kyselty jo hyvissä ajoin. Vaikka Keski-Uudellemaalle on vuoden sisään avautunut useampikin halli ja ulkopelikenttä, on laji nyt niin suuressa huudossa, että parhaat vuorot viedään käsistä.

Sama tilanne on myös Mäntsälässä:

– Yllättävän paljon oli tullut jo vakiovuorolaisia, vaikka halli ei ollut vielä edes auennut ja varmasti tulee vielä lisää nyt kun halli aukeaa ja porukka innostu tästä, Horn pohtii.

Nykyisten aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti halli avautuu rajoitetusti. Saunat ja pukuhuoneet ovat poissa käytössä ja kentän voi varata Playtomic-sovelluksen kautta yksityis- tai perhe-elämään kuuluvien henkilöiden kanssa, ammattiurheilijoiden tai vuonna 2004 syntyneiden tai sitä nuorempien henkilöiden harrastustoimintaa varten. Ohjeet ovat voimassa ainakin 10.1. asti.

Myöskään pukuhuoneet ja saunat eivät ole käytössä. Saunojen käyttö tulee myös jatkossa olemaan rajattua:

– Saunan käyttöä vielä mietitään, että se ei ole nyt koko ajan päällä. Mahdollisesti jonkinlaisen erillisvarauksen yhteydessä sitten, tai turnausiltoina voisi olla päällä koko ajan, Horn visioi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut