Kunnan graafinen ilme uudistuu – uudet nettisivut käyttöön huhtikuussa 2022

Mäntsälän kunnan graafinen ilme uudistuu ja ajanmukaistuu. Uusi ilme otetaan käyttöön heti vuoden 2022 alusta kunnan viestinnässä ja markkinoinnissa.

Kunnan tiedotteessa kerrotaan, että uudistuksessa on haettu ajanmukaista, eri kanaviin sopivaa, saavutettavaa kokonaisuutta, joka viestii erottuvasti, linjakkaasti ja tunnistettavasti Mäntsälän kunnan ominaispiirteitä, vahvuuksia ja tavoitteita.

Uuden ilmeen on suunnitellut graafikko Anna Aalto Ankara Designista. Tiedotteessa Anna kertoo suunnittelun kokonaisajatuksesta näin:

– Mäntsälän M-merkki sai alkunsa valokuvasta, jossa kaksi alakoululaista ystävystä pitää toisiaan kädestä kiinni. Tuo hetki symboloi oivallisesti Mäntsälän kunnan tavoitteita eli halua yhdistää kunta ja kuntalaiset toisiinsa, luoda välittävää ja eläväistä mielikuvaa sekä olla mukaansa tempaava vaihtoehto uutta kotipaikkakuntaa suunnitteleville.

Mäntsälän uusi tunnus muodostuu M-merkistä ja tekstiosasta. Logon tekstiosiossa on säilytetty vanhan logon kirjasintyypin pyöreitä muotoja, mutta nyt nimi on rohkeasti versaalein

Tiedotteessa logosta kerrotaan, että se ei pyydä anteeksi olemassaoloaan, vaan seisoo rohkeasti ryhdikkäänä, selkä suorassa. Värimaailman kokonaisuus ja värikkäät ilme-elementit linkittyvät Mäntsälän kyliin sekä luontoon - metsään, peltoihin ja vesistöihin - jotka ovat Mäntsälässä vahvasti läsnä.

Ennestään vanhasta Mäntsälän tunnuksesta tuttu hirvi on nyt Hemmo-Hirvi. Hemmo toimii Mäntsälän kunnan viestinnässä ja markkinoinnissa informaation välittäjänä ja hyvän fiiliksen nostattajana. Hemmoon voi törmätä niin verkossa, puistossa kuin vaikkapa kirjastossakin – joskus hyvin yllättävissäkin paikoissa, mutta aina innostavalla tai tärkeällä viestillä.

Kunnan verkkosivulla uusittu ilme näkyy enemmän siinä vaiheessa, kun kunnan uusi verkkosivusto otetaan käyttöön ja julkaistaan huhtikuussa 2022.

Muissa kanavissa ja markkinoinnissa uutta ilmettä – ja Hemmoa – nähdään jo aiemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut