Kairesalolle kunnallis-neuvoksen arvonimi – eläkkeelle tammikuussa

Mäntsälän entiselle kunnanjohtajalle Esko Kairesalolle on myönnetty kunnallisneuvoksen arvonimi. Asian vahvistaa kunnan hallintojohtaja Esa Siikaluoma.

– Mäntsälän kunta oli tässä hakijana, hyvässä yhteistyössä kunnan tytäryhtiöiden kanssa.

Asiasta järjestetään virallinen tilaisuus tammikuun puolenvälin jälkeen koronatilanteen niin salliessa.

Tällä hetkellä pankkiin jääneitä lomapäiviään viettävä Kairesalo otti uutisen vastaan hyvillä mielin.

– Kyllähän se on hieno asia, vaikka en ole merkkien ja titteleiden perään, mutta toki tällaisen pitkän uran jälkeen se tuntuu hyvältä.

– Eihän nämä itsestäänselvyyksiä ole, kun ei kunnallisneuvoksiakaan myönnetä kuin 10–15 vuodessa, niin onhan se ihan merkittävä tunnustus 28 vuoden työstä Mäntsälässä ja yli 40 vuoden työstä kuntasektorin johtotehtävissä, Kairesalo kommentoi tuoreeltaan.

Titteleistä huolimatta entisen kunnanjohtajan eläkepäivät ovat jo aivan nurkan takana.

Lomat jatkuvat vielä vuoden vaihteeseen, jonka jälkeen eläkkeelle siirtyminen muuttuu viralliseksi.

– Kyllä se iso muutos on ja onhan se hieno asia, että on nyt aikaa tehdä kaikkea asioita, jotka ovat itselle tärkeitä, mutta toinen puoli on se, että kun on ikänsä tehnyt pitkää päivää, niin onhan se valtava muutos yhtäkkiä, kun kalenterit ei ole täynnä, puhelimet ei soi, eikä ole tilaisuuksia mihin mennä.

Muistellessaan aikaansa kunnanjohdossa Kairesalo tulee myös kertoneeksi, että aikanaan kunnanjohdossa tuli tehtyä 10–12 tuntisia työpäiviä, eikä töiden tekeminen lomallakaan ollut täysin vierasta.

Esimerkiksi Tokmannin tullessa Mäntsälään käytiin viimeistelevät neuvottelut kesken lomien.

– Tässä työssä lomat on ollut aiemmin sellaisia, että aina minut on tavoitettu kesälomaltakin, että ei se ole minulle ollut isoa asia, koska se kuuluu tähän työhön, että ei minulla koskaan ole ollut työn ja vapaa-ajan selvää rajaa, eikä se ole koskaan ollut minulle mikään rasite.

Nyt pitkät työpäivät ovat silti takana, mutta ovi pidetään silti auki, jos kutsuja tulee mielenkiintoisiin tehtäviin. Muuten suunnitelmat ovat melko selvät:

– Jotka minut tuntee niin tietää, että olen innokas liikkuja ja käyn tälläkin hetkellä 5–6 kertaa viikossa aktiivisesti harrastamassa eri lajeja, kuten juoksemista, pyöräilyä, hiihtämistä, kuntosalia.

– Toinen intohimoni on kalastus, jota tulen jatkamaan ja sitten tietysti matkailua, että tulee varmasti reissattua, Kairesalo valaisee nyt koittavien varsinaisten eläkepäivien suunnitelmiaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut