Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harrastestipendi on mahdollistanut monen harrastuksen jatkon – vielä ehtii hakea

Mäntsälän kunta on tukenut lasten ja nuorten harrastustoimintaa jo syksystä 2018 lähtien erityisellä harrastestipendillä.

Se on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan esimerkiksi musiikkiopistossa, taiteen perusopetusta antavassa oppilaitoksessa, urheiluseuroissa, järjestöissä, kansalaisopistossa tai yhdistyksissä.

Alun perin harrastestipendejä alettiin myöntää, kun kunta sai jaettavakseen perinnön.

– Aika ajoin meille tulee valtion kautta tieto, että paikkakunnalla menehtyneen henkilön omaisuus on jäänyt ilman perillisiä eikä omaisuutta ole käsitelty, joten se siirtyy siis valtiolle.

– Yleensä se menee niin, että perinnöstä tulee tieto kunnalle ja kunta tekee hakemuksen valtiolle sen saamiseksi. Näitä on tullut, sanotaan viimeisen viiden vuoden ajan noin yksi vuodessa.

– Rahat ohjataan sitten nuorisopuolelle ja harrastusten, hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Mäntsälässä me olemme ohjanneet ne vähävaraisten harrastamisen tukemiseen, kunnan hallintojohtaja Esa Siikaluoma kertoo.

Kunnan liikuntasihteeri Harri Bister kertoo, että stipendejä on jaettu syksystä 2018 lähtien noin 50, mutta varaa olisi jakaa enemmänkin. Stipendeihin ei ole olemassa kiintiötä, vaan niitä jaetaan sen mukaan kuin on tarve.

Hakemukset käsitellään pienessä ryhmässä ja Bister tekee sitten lopulliset päätökset stipendien myönnöstä.

– Raha siirtyy sitten sille tilille, jonka he ovat ilmoittaneet, eli etupäässä vanhempien tilille.

– Itse hakemukseen kirjoitetaan sitten ylös kaikki kulut, joita harrastamiseen kuluu, Bister selventää prosessia.

Hakulomakkeet liitteineen kevään 2022 stipendihakuun tulee toimittaa 3.1.2022 klo 17 mennessä postitse osoitteeseen Mäntsälän vapaa-aikapalvelut, Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä. Kuoreen merkintä ”Harrastestipendi-Kevät 2022”. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Päätökset kaikille hakijoille ilmoitetaan 21.1.2022 mennessä kevään haun osalta. Maksuun stipendi laitetaan helmikuussa 2022.