Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen 840 joulukorttia ikäihmisille Mäntsälässä

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 840 joulukorttia ikääntyneille Mäntsälän kansalaisopiston alueella.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12. yhtä aikaa 113 paikkakunnalla.

Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mäntsälässä, Pornaisissa ja Pukkilassa kerätyt kortit on jaettu ikäihmisten asumispalveluyksiköihin ja kotihoitoon.

– Joulukorttikampanja on ollut Mäntsälässä odotettu sekä kortin tekijöiden että vastaanottajien parissa. Kauniista joulukortista saa moni yksinäinen ikäihminen paljon iloa, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Toista kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kaikkiaan 110 000 joulukorttia ikääntyneille.

Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Väisänen iloitsee.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa.

Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 113 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

siskotjasimot.fi/joulupostia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut