Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vahva maskisuositus palaa kauppoihin kautta maan – "Vetoamme kaikkiin kuluttajiin"

Kaupoissa pitäisi taas käyttää maskia koko maassa. Kaupan liitto tiedotti tänään palauttavansa vahvan maskisuosituksen kaikkiin myymälöihin kautta maan.

– Joulua edeltävät päivät ovat päivittäistavarakaupan vuoden ruuhkaisimpia aikoja. Vetoamme kaikkiin kuluttajiin, jotta he noudattaisivat turvallisen asioinnin ohjeita ja käyttäisivät kasvomaskia aina asioidessaan ruokakaupassa, sanoo tiedotteessa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Kaupan liitto kevensi maskisuositusta lokakuussa, mutta koronatilanteen heikennyttyä voimakkaasti maskit pitäisi taas muistaa kaupassa. Ohjeistus koskee myös myymälähenkilökuntaa.

– Kauppa on noudattanut alueellisten viranomaisten suosituksia ja huolehtinut vastuullisesti sekä asiakkaiden että työntekijöiden terveysturvallisuudesta. Nyt koronatilanteen käännyttyä taas pahemmaksi ja THL:n annettua suosituksensa kasvomaskin käytöstä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa, katsomme parhaaksi suosittaa kasvomaskin käyttöä kaupan myymälöissä koko maassa, sanoo tiedotteessa Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

Tartuntatautilaki velvoittaa myymälät edelleen tarjoamaan käsien puhdistusmahdollisuuden tiloissaan, viestimään turvallisen asioinnin ohjeista sekä huolehtimaan tehostetun siivouksen käytännöistä. Turvallisen asioinnin ohjeet löydät oheisesta tietolaatikosta.

Kaupan liitto muistuttaa, että ohjeita noudattamalla asiakas suojaa itseään, kaupan henkilöstöä ja muita asiakkaita. Samalla varmistuu, että asiointi on mahdollisimman turvallista ja häiriötöntä.

Joulua edeltävät päivät ovat päivittäistavarakaupan vuoden ruuhkaisimpia aikoja.

Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry