Mäntsälään SM-kulta ja kolme hopeaa moottoriurheilun Mestareiden illan -gaalasta

Joulukuun alussa Seinäjoella järjestettiin suomalaisen moottoriurheilun vuoden suurin juhla, Mestareiden ilta -gaala, jossa jaettiin yli 300 palkintoa vuoden 2021 menestyneimmille autourheilijoille.

Samalla AKK juhlisti 70-vuotista taivaltaan. Mäntsälään palkinnoista matkusti yksi kulta ja kolme hopeaa.

SM-hopeaa saivat Mäntsälän Moottorikerhoa edustavat kuljettajat rallin SM3 I-ohjaaja -luokassa Tuukka Hallia ja SM1 I-ohjaaja -luokassa Mikko Heikkilä sekä pienoisautoilun LS-OR-luokassa Pekka Heikkilä.

SM-kultaa sai juuri 11 vuotta täyttänyt, Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustava Niko Kinnunen Crosskart 85cc -luokassa. Sarjassa ajoi 22 9–13-vuotiasta nuorukaista ympäri Suomea.

Kauden alkaessa Kinnusen oli vaikea asettaa tavoitteita sijoituksen suhteen, sillä kausi oli varsinaisesti vasta ensimmäinen tässä luokassa.

Mestaruutta jahdattiin kesän aikana viidessä osakilpailussa Joensuussa, Honkajoella, Karstulassa, Oulussa ja Vilppulassa, joiden tuloksista mestaruussarjapisteisiin laskettiin mukaan kunkin kuljettajan neljä parasta sijoitusta.

Vaikka Kinnunen matkusti viimeiseen osakilpailuun niukassa sarjajohdossa, oli viidellä kuljettajalla yhä mahdollisuus mestaruuteen.

Vilppulan finaalilähtö ajettiin rankkasateen jälkeen erittäin haastavissa ja liukkaissa olosuhteissa.

Kinnunen starttasi finaaliin vasta kahdeksannesta ruudusta, mutta ajoi lähdön virheettä ja saapui ruutulipulle toisena. Samalla hän varmisti mestaruuden kuuden pisteen erolla seuraavaan.

Mestaruuteen mukaan lasketuissa osakilpailuissa mäntsäläläinen oli joka kerta podiumilla ja palkintokaappi täydentyikin kesän aikana useammalla pokaalilla.

Ongelmitta kausi ei kuitenkaan sujunut ja siksi mestaruuden varmistuminen kovan ja vaiheikkaan taistelun jälkeen tuntui erityisen hyvältä.

Pokaalien ja mestaruuden lisäksi kisareissuilta tuli monta tarinaa kerrottavaksi ja muistoa muisteltavaksi.

Kisa-aamuisin isosiskon pitämät fyysiset lämmittelytreenit ovat jääneet erityisesti mieleen.

Tämä kausi osoitti, että onnistumiset ovat pienestä kiinni ja mukaan tarvitaan myös hyvää tuuria. Ensi kauden suunnitelmat ovat nuorella miehellä jo selvillä, kun hän siirtyy haastavampaan Xtrem Junior -luokkaan, jossa kuljettajien ikä on 12-16 vuotta.

Uudella autolla aloitetaan tammi-helmikuussa talvisarjassa, jota Kinnunen odottaa jo kovasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut