Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cittarin uudet kauppiaat aikovat kehittää kahvilamaailmaa

Mäntsälän Citymarket on saanut uuden kauppiasparin.

Ilari ja Tiina Kontsas lähtivät vetämään Riihimäen Citymarketia ja heidän paikkansa ottivat Ville ja Nina Saarikko.

Saarikot aloittivat Mäntsälän kauppiaina marraskuun lopussa.

Saarikot toivovat tekevänsä Citymarketista koko Mäntsälän sydämen.

– Että tänne olisi helppo tulla ja täällä voisi olla ihania kohtaamisia. Espoossa saatiin aikaiseksi sellaista tunnelmaa, Nina Saarikko kuvaa.

Alku on selviytymistaistelua uuden liikkeen haltuunoton merkeissä.

– Ensimmäinen joulu yritetään klaarata viimeisen päälle. Vuodenvaihteen jälkeen lyödään viisaat päämme yhteen ja alamme kehittää, että mitä uutta aletaan tehdä. Paljon ravintolanomaisia ratkaisuja tullaan tuomaan tänne, kunhan saadaan henkilökunta niihin, Ville Saarikko sanoo.

Citymarketin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä, mutta kauppiasvaihdoksen yhteydessä käy usein niin, että jotkut työntekijät siirtyvät kauppiaan mukana.

Saarikoiden mukana tulee henkilökuntaan kolme uutta ja oma poika, josta tulee pian kauppias.

– Tutustumme henkilökuntaan ja mäntsäläläisiin. Se, mitä mäntsäläläiset haluavat ei suinkaan ole sama mitä espoolaiset haluavat, Ville Saarikko sanoo.

Kauppiaspari on iloinen vastaanotosta.

– Tosi moni pysähtyy juttelemaan ja facen Mäntsälä-ryhmässä saatiin lämmin vastaanotto.

– Mäntsälässä on sosiaalisessa mediassa ahkeraa porukkaa, Nina Saarikko kehuu.

Hän teki Instagramissa nopean kyselyn käyntimääristä, kehitysideoista ja siitä, mikä Mäntsälän Citymarketissa on nyt parasta.

– Siihen tuli yli sata vastausta. Ihmiset välittävät, jos vastaavat sellaiseen.

Kyselyssä tuli esille kahvila.

– Ihmiset laittoivat, että olisi kiva, jos kahvilatoimintaa kehitettäisiin, Nina Saarikko sanoo.

Syvällä kaupan sisällä olevasta kahvilasta ei välttämättä tule sellainen paikka, jonne ihmiset hakeutuvat vain kahville, Ville Saarikko arvelee.

– Mutta se voisi olla mukava olohuone, jossa ihmisillä on hyvin aikaa vaihtaa kuulumiset. Kunhan päästään alun kaaoksesta, niin voitaisiin järjestää sellaista, että kerran viikossa oltaisiin myös me kauppiaat paikalla, Ville Saarikko sanoo.

– Istuttaisiin tunnin verran asiakkaiden kanssa ja juteltaisiin, Nina Saarikko jatkaa.

Kahvilan tarjontaa on tarkoitus laajentaa ja tarjota herkkuja myös vaativaan makuun.

Liha- ja kalatiskin palvelua on tarkoitus laajentaa.

– Lähdetään avaamaan palveluaikaa ja valikoimaa. Tuoretta kalaa ja tuoretta lihaa. Reippaasti lisää tunteja palveluaikaan, Ville Saarikko lupaa.

Kiireinen kauppiasarki on tuttua Espoossa asuvalle pariskunnalle.

– Ainakin toistaiseksi asumme Espoossa. Lapset ovat juurtuneet sinne ja saaneet kavereita, Ville Saarikko sanoo.

Kotona on kaksi lasta, kaksi koiraa ja tallilla vielä hevonen hoidettavana. Työmatkaakin kertyy Espoosta Mäntsälään kohtalaisen paljon. Miten pariskunta sovittaa palaset yhteen?

– Kyllähän kauppa vie karhunosan elämästä. Mutta me ollaan yrittäjäpariskunta ja pystytään luovimaan. Usein Nina tulee vähän myöhempään Vie lapset kouluun ja käy tallilla ja tulee töihin. Minä taas tulen aamuvarhain ja lähden iltapäivällä kolmelta. Haen nuorimman lapsen koulusta ja hoitelen iltahommat. Nina on sitten pitkään illalla kaupalla. Tai päinvastoin, Ville Saarikko kertoo.

– Kyllähän tämä yhdessä sujuu. Jos yksin vetäisi tällaista kuviota, niin ei olisi helppoa, Nina jatkaa.

– Ellei mahdotonta. Joku osio siinä kärsisi, joko perhe tai työt. Ja kummastakaan emme ole valmiita tinkimään, Ville täydentää.

Aikataulut ovat minuutin perässä juoksemista.

– Kun kolmen, neljän aikaan olen kotona haettuani pojan, niin sitten on pojan läksyt, ruuanlaitto ja sitten alkaa sähköpostien katsomiset, sairauslomien tuurauksien haut ynnä muu. Sitten aletaankin mennä iltapuulle ja silloin Nina tulee kotiin ja hoitaa kotiasiat aamulla.

– Silti me ollaan tosi hyvin lapsille läsnä. Kun pystymme niin paljon limittämään töitä. Lapset ovat aina ykkösasia, Ville Saarikko sanoo.