Uusia koronarajoituksia voimaan vuoden loppuun saakka

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 2.12. päättänyt rajoituksista kokoontumisiin sekä vapaa-ajan tilaisuuksiin ja toimintaan.

Tähän pohjaten Keusote on antanut suosituksia ja ohjeita, jotka ovat voimassa myös Mäntsälän kunnassa.

Rajoitukset ovat voimassa 4.12.–31.12.2021 välisen ajan.

Mäntsälän kunta tiedottaa verkkosivuillaan uusista linjauksista näin:

Päiväkodeissa ja kouluissa voidaan järjestää yksikkökohtaiseen riskienarviointiin perustuen yhden ryhmän tai luokan vanhempainiltoja, mikäli 20 hengen kokoontumisrajoitus ei ylity.

Mahdollisessa tapaamisessa noudatetaan terveysturvallisuudelle asetettuja rajoitteita ja suosituksia.

Varhaiskasvatuksen ja koulujen joulujuhlat toteutetaan etäjärjestelyin. Huoltajille suunnatut ulkotapahtumat, esimerkiksi ikkunanäyttelyt ja joulupolut, voidaan toteuttaa porrastetusti Aluehallintoviraston antamia ohjeistuksia ja kokoontumisrajoitusta noudattaen.

Yksikön tulee tehdä ennen päätöstä tapahtuman järjestämisestä riskien arviointi, jolla varmistetaan tilaisuuden terveysturvallisuus.

Aikaisemmin ilmoitetut rajoitukset ja terveysturvallisuusohjeet ovat edelleen voimassa koulujen ja varhaiskasvatuksen toiminnassa, muun muassa vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille ja kaikilla koulukuljetusoppilailla.

Liikuntaryhmät voivat kokoontua ja nuorisotilat pysyvät auki Aluehallintoviraston tilakohtaisia kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Toiminnassa noudatetaan Tartuntatautilain 58 c§ ohjeistuksia ja nuorisotiloissa on nuorille vahva maskisuositus.

Nuorisotiloissa rajoitetaan tarvittaessa osallistujamäärää, jos terveysturvallisuus ei toteudu. Isoja tapahtumia ei järjestetä.

Monitoimitalon kuntosalin kävijämäärä rajoitetaan kerrallaan 10 henkilöön. Koronapassia edellytetään, sen käyttöä valvotaan pistokokein.

Vapaa-aikapalvelut on ohjeistanut seuroja ja yhdistyksiä 30.11. seurainfossa ja lähettää Keusoten suositusten perusteella tarkennetut ohjeet yhteistyökumppaneille.

Kunnan tiloissa toimivilta tahoilta edellytetään 58§:n mukaista kirjallista suunnitelmaa velvollisuuksien toteuttamisesta. Tätä suunnitelmaa edellytetään kaikilta kunnan tiloissa toimivilta.

Suunnitelma on pyynnöstä esitettävä tilojen haltijalle ja aluehallintovirastolle. Aluehallintoviranomaisen päätöksiä ja Keusoten ohjeiden noudattamista valvotaan pistokokein.

Kansalaisopiston ryhmäkokoja on jo rajoitettu ja ryhmiin osallistuville on annettu vahva maskisuositus. Tilaisuuksissa on tarvittaessa koronapassi käytössä.

Kirjaston käyttäjille on voimassa vahva maskisuositus ja kirjasto rajoittaa tarvittaessa kävijämäärää. Tapahtumissa on tarvittaessa koronapassi käytössä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut