Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suvi Pirkola hakee avoimuutta Yrittäjien toimintaan

Yrittäjien puheenjohtaja kehuu Mäntsälän tapaa antaa yrittäjyyskasvatusta.

Mäntsälän yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi syksyllä valittu Suvi Pirkola haluaa avata yrittäjäyhdistystä entistä enemmän kaikille jäsenille, uusille tulijoille sekä myös kaikille mäntsäläläisille.

– Olisi kiva, että yrittäjien tapahtumat olisivat kaikille avoimia. Ei tietenkään jäsentapahtumat niin kuin yrittäjäjuhlat tai vaikka teatterimatkat. Mutta esimerkiksi koulutustapahtumat voisivat olla. Kaikkein tärkeintähän on se, että yrittäjät verkostoituvat ja tietävät kenen kanssa voivat tehdä yhteistyötä, Pirkola sanoo.

Pirkolasta huokuu halu kehittää yrittäjäyhdistyksen toimintaa. Tämä huolimatta siitä, että muitakin rautoja on lämpimänä.

Pirkola on miehensä Mikko Pirkolan kanssa yrittäjänä K-market Kaunismäessä. Uutena asiana Suvi Pirkolan elämässä on paikallispolitiikka. Vuoden mäntsäläläiseksikin valittu Pirkola meni valtuustoon 239 äänellä. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä Mäntsälässä ensimmäisellä ehdokkuuskerrallaan. Lisäksi Pirkolat haluavat käyttää aikaa myös perheensä parissa.

Mäntsälän yrittäjäyhdistyksen toiminnassa on Pirkolan mielestä uudistamisen aika.

– Tuon yrittäjille uusia silmiä. Olen vähän nuorempi kuin keskimäärin yrittäjien hallituksessa. Ehkä sitä kautta minulla on erilaista innostusta, Pirkola kuvaa itseään.

Tuon yrittäjille uusia silmiä

Suvi Pirkola

Pirkola uskoo, että hänellä on puheenjohtajan työssä uskallusta yrittää ja kokeilla sellaistakin, mitä Mäntsälässä ei ole ennemmin tehty.

– Kun ei ole niin pitkää kokemusta, niin on varmaan yrittämisen intoa. En ajattele, että ei tuo ole ennenkään toiminut, hän arvelee.

Pirkola näkee yrittäjäyhdistyksen keskeiseksi tehtäväksi yhteisöllisyyden kasvattamisen.

– Että saadaan ihmiset tekemään yhdessä asioita.

Jäseniä kohtaamalla yhdistys onnistuu ajamaan jäsentensä etuja, kun ne tulevat keskusteluissa tutuiksi, Pirkola huomauttaa.

Pirkola haluaa parantaa rivijäsenten aktiivisuutta Mäntsälän yrittäjissä.

– Yhteiset tapahtumat, kuten esimerkiksi yrittäjänaisten järjestämä joulun avaus ovat kovasti toivottuja ja kysyntää niille riittää. Tapahtumien järjestämisessä olisi hyvä, että olisi monenlaisia yrittäjiä mukana jo suunnittelu- ja organisointivaiheessa. Yhdessä tekeminen myös lisää aktiivisuutta, ja aktiivisuutta järjestötoiminta Mäntsälässä nyt kaipaa.

Järjestöaktiivisuus ei ole pelkästään Mäntsälän yrittäjien haaste vaan saman haasteen kanssa painii myös moni muu yhdistys, Pirkola korostaa.

– Uskon, että korona tuo tarvittavaa potkua yhdistystoiminnalle, sillä yhteisöllisyys hädän hetkellä kasvaa ja kaivataan verkostoja läheltä.

– Myös yhdistyksien yhteinen tekeminen on tärkeää. Mäntsälässä tästä on hienoja esimerkkejä esimerkiksi harrastemessut mikä on monen yhdistyksen yhteistyönä järjestämä samoin kuin Mäntsälä Mielessä Ry joka järjestää Mäntsälän messut.

Yrittäjäjärjestöistä Pirkolalla on kokemusta rivijäsenenä niin pitkään kuin hän on yrittäjänä ollut, eli kahdeksan vuotta.

– Olen aiemmin ollut Mäntsälän Yrittäjien hallituksessa pari vuotta ja Uudenmaan yrittäjien yrityskasvatusasiantuntijaryhmässä.

Heinolassa ollessaan Pirkola ei ollut aktiivisesti yrittäjäyhdistyksen toiminnassa vaan toimi siellä nuorkauppakamarissa.

Suvi Pirkola näkee Mäntsälän tavassa toimia myös paljon hyvää.

– Yrittäjyyskasvatus on täällä hyvällä mallilla, tämän vuoden YES-kummi sanoo.

YES-kummitoiminta on saamassa uutta vauhtia Mäntsälässä ensi vuonna, Suvi Pirkola kertoo.

Myös välit kuntaan ovat todella hyvät.

– Tästä kiitos erityisesti Eero Kokolle.  On luotu niin hyvät suhteet kuntaan, että yrittäjyys ja yrittäjyyden vaatimukset näkyvät kaikessa kunnan päätöksenteossa, Pirkola kehuu.