Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsilla vaarallinen leikki Mäntsälänjoen jäällä – Pelastusviranomainen: "jäälle ei kannata mennä missään"

Sosiaalisessa mediassa moni ihmetteli kauhuissaan, kuinka lapsilla oli vaarallisen näköinen leikki Mäntsälänjoen jäällä. Kommenteissa useampikin oli nähnyt lapsia jäällä ja mennyt heitä ohjeistamaan jäältä pois.

Toistaiseksi on vältytty vakavammilta onnettomuuksilta, mutta muualla Keski-Uudellamaalla on ollut toisin.

Keski-Uudenmaan pelastustoimen pelastuspäällikkö Jorma Alho kertoo, että 30.11. tiistaina oli ollut jo kaksi pelastustehtävää, joista toinen oli Tuusulanjärvellä ja toinen Vantaalla Peijaksessa. Näissäkin tehtävissä on ollut osallisina lapsia.

Alho muistuttaakin, että jäät ovat nyt erittäin petollisessa vaiheessa.

– Ensimmäiset ja viimeiset jäät ovat vaarallisimpia. Sydäntalvella vesistöt ovat pääosin jäässä, mutta virtapaikat kuten Mäntsälänjoki on silti heikko läpi talven ja siksi yllätyksellinen.

– Tällä hetkellä en suosittele kenellekään jäille menoa missään. Eivät ne ole vielä kestäviä ja varmoja missään, kun järvelläkin on erilaisia lähdepaikkoja ja virtauksia, jossa jää on heikompaa ja se tulee sitten yllätyksenä, kun se ei kestä.