Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten maanantain 22.11. tilanne: kahdessa viikossa enemmän koronapotilaita joutunut sairaalaan – Nurmijärvellä ilmaantuvuus jo yli 400, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Pornaisissa yli 200

Keusoten alueella on voimassa vahva maski- ja etätyösuositus, vaikka olisi rokotukset otettuna, sillä alueen koronatilanne on entisestään huonontunut ja on huolestuttava.

Maanantain 22.11. tiedotteen mukaan ilmaantuvuus on noussut 248 tapaukseen sataa tuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa ja erikoissairaanhoidossa potilaiden määrä on noussut kahden viimeisen viikon aikana.

Viime viikolla koronatartuntoja todettiin 302, edeltävällä viikolla 192. Tartuntojen määrä on kasvanut erityisesti Nurmijärvellä (142).

– Tilanne on huolestuttava, viestintää ja karanteeniin asettamista on tehostettu, sanotaan Keusoten tiedotteessa.

Tuusulassa tartuntoja on ollut 47, Järvenpäässä 40, Hyvinkäällä 37, Mäntsälässä 27 ja Pornaisissa 9.

Ilmaantuvuusluku on yli 400 Nurmijärvellä ja yli 200 Tuusulassa, Pornaisissa ja Mäntsälässä. Koronaa esiintyy kuitenkin lisääntyvissä määrin kaikissa alueen kunnissa.

Tartunnan lähteitä ovat erityisesti perheet, päiväkodit, alakoulut, työmaat, baarit, pikkujoulu- ja syntymäpäiväjuhlat.

Näytteitä on otettu viime viikolla 4593 ja edellisviikolla 3171. Tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä enimmillään viiden päivän viive.

Jäljittäjiksi rekrytoidaan erityisesti henkilöitä, jotka voivat aloittaa välittömästi. Karanteenien ennustetaan lähtevän selkeään nousuun.