Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omaishoitajien viikolla paikallista toimintaa

Viikolla 47 eli 21.–28.11. vietetään valtakunnallista omaishoitajien viikkoa teemalla ”Työikäiset omaishoitajat agendalle”. Vuosittain järjestettävällä teemaviikolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita.

Omaishoito voi koskettaa kaikenikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Omaishoitaja on henkilö, joka auttaa perheenjäsentä tai muuta läheistä, joka ei sairauden, vamman tai muun syyn takia selviydy arjestaan omatoimisesti.

Omaishoitajia voivat olla esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhemmat, puolisoaan hoitavat sekä työikäiset, jotka huolehtivat ikääntyneistä vanhemmistaan – läheltä tai etäomaishoitajina.

Suomessa arvioidaan olevan noin 700 000 työssäkäyvää, jotka huolehtivat läheisistään työn ohessa. Mahdollisuus työn ja perheen yhteensovittamiseen on tärkeää, jotta voi huolehtia työstään, toimeentulostaan ja läheisensä hoidosta.

Palasten yhteensovittaminen voi kuitenkin toisinaan olla haastavaa. Työnantajilla on mahdollista huomioida työn ja omaishoidon yhteensovittamista esimerkiksi erilaisilla työajan joustoilla. Perheystävälliset käytännöt tukevat sekä työntekijän hyvinvointia että hyödyttävät myös työnantajaa.

Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry tukee toiminnallaan kaikenikäisiä läheistään hoitavia ja omaishoitoperheitä Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa, Mäntsälässä, Pornaisissa ja Nurmijärvellä.

Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla yhdistyksen toimitiloissa (os. Wärtsilänkatu 61, 04440 Järvenpää, Fox Center yrityskeskus 2 krs.) järjestetään kaikille avoimet ovet maanantaina 22.11. klo 10–18, jolloin kävijöille tarjotaan leivoskahvit sekä maksuton pika-arvonta, jossa jokainen arpa voittaa pienen palkinnon.

Yhdistyksen OmaisOiva-toiminnan työntekijät jalkautuvat viikon aikana myös jakamaan suklaasuukkoja kaikkiin yhdistyksen toiminta-alueen kuntiin.

Työikäisille läheistään hoitaville on luvassa maksuton verkkoluento tiistaina 23.11. klo 17.30–19.30 teemalla Omat voimavarat ja sisäinen myötätunto elämän moniajotilanteissa.

Luennolle voi ilmoittautua sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta http://bit.ly/voimavaraluento tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen työntekijöihin: Laura Kosonen, puh. 050 3203 962 ja Heidi Puumalainen, puh. 050 3066 812, sähköpostit: etunimi.sukunimi@omaisoiva.net

Lisätietoja verkkoluennosta ja yhdistyksen toiminnasta saa myös internetsivuilta www.keskiuudenmaanomaishoitajat.fi.

Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry on vuonna 2002 perustettu valtakunnallisen Omaishoitajaliiton paikallisyhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on omaishoitajien, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantaminen ja tukeminen.

Yhdistys järjestää muun muassa vertaistukitoimintaa, Ovet-valmennusta, virkistystä ja neuvontaa omaishoidon asioissa.