Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsäläläiset kansanedustajat Antti Rinne ja Pihla Keto-Huovinen ehdolla aluevaaleissa

Aluevaalit: Hyvinkään Leena Meri ja Tuusulan Ari Koponen ehdolle, Antti Kaikkonen vielä miettii, Ruut Sjöblom ja Matti Vanhanen sanoivat ei.

Alueen kansanedustajia on kyselty ehdolle aluevaaleihin. Tuusulan kansanedustajista ehdolle asettuu Ari Koponen (ps.). Ruut Sjöblom (kok.) sanoi harkinnan jälkeen ei. Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo häntä kysytyn, mutta pitää todennäköisenä, ettei asetu ehdolle.

– Miettimisaikaa toki on vielä jonkun verran.

Kaikkonen pitää oleellisena, että aluevaltuustoon valitaan asioihin perehtyviä päättäjiä, jotka pystyvät yhteistyöhön toisten kanssa.

– Se on paras tapa vaikuttaa. Aluevaltuustot päättävät monista ihmisten arkeen vaikuttavasta asioista.

Tuusulan etujen hän uskoo hoituvan tulevassa hyvinvointialueessa.

– Uskon, että hoituvat, mutta sen tulevien aluevaltuutettujen on hyvä katsoa, että palveluita on saatavissa Hyrylän lisäksi myös Kellokoskella ja Jokelassa, sanoo Kaikkonen.

Ruut Sjöblom kertoo harkinneensa ehdokkuutta vakavasti, kun häntä pyydettiin mukaan.

– Tulin lopputulokseen, että en lähde ehdokkaaksi. Mielestäni aluevaaleihin tarvitaan nyt myös uusia nimiä, joilla riittää intoa ja osaamista osallistua poliittisen päätöksentekoon. Vaikuttamisen mahdollisuuksia on hyvä jakaa. Koen, että voin kansanedustajana ja valtuutettuna tehdä oman osuuteni yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Ari Koponen asettuu ehdolle aluevaaleissa.

– Aluevaltuustot ovat täysin uusi instanssi Suomessa, ja pidän tärkeänä, että etenkin sen ensivaiheissa aluevaltuustoilla on hyvät yhteydet myös eduskuntaan, jotta esimerkiksi lakimuutoksia kaipaavien ongelmien ilmetessä tieto ja ymmärrys asioista liikkuu valtuustoilta eduskuntaan, hän perustelee.

Mäntsälän molemmat kansanedustajat ovat aluevaaleissa mukana. Antti Rinne (sd.) kertoo olevansa mukana, koska jäsenkunnasta tuli paljon pyyntöjä siihen ja toisaalta siksi, että näkee näiden nyt valittavien ensimmäisten valtuustojen olevan tulevan kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeitä.

Pihla Keto-Huovinen (kok.) Mäntsälästä on myös ehdolla.

– Mummoni sanoi minulle aikoinaan, että vaikuta, älä valita ja tätä neuvoa yritän noudattaa. Siksi haluan olla mukana miettimässä ratkaisuja siihen, miten turvaamme Keski-Uudellamaalla esimerkiksi lähipalvelut ja nopean hoitoon pääsyn sekä miten saamme rahat riittämään ilman, että tarvitsemme veronkorotuksia, listaa Keto-Huovinen joka on vahvasti maakuntaveroa vastaan.

Matti Vanhanen (kesk.) Nurmijärveltä ei ole mukana aluevaaleissa, eikä aio asettua ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissakaan. Hänen aikeenaan on luopua tehtävistään oman kunnan valtuustoa lukuun ottamatta. Aluevaaleja hän pitää nyt ensimmäisellä kerralla äärimmäisen tärkeinä.

– Valittava valtuusto saattaa pitkäksi aikaa ratkaista, missä sote-palvelut sijaitsevat.

Leena Meri (ps.), Hyvinkäältä lähtee ehdolle.

– Haluan antaa käyttöön osaamiseni niin kuntatasolta kuin eduskunnasta palvelujen rakentamiseen ja rahojen käytön valvomiseen, hän sanoo.