Vuoden mäntsäläläinen äänestys tulee taas – kolmen kärjessä on tasavahvoja ehdokkaita

Vuoden mäntsäläläinen oli vuonna 2020 Mikko A. Ratia. Kuvassa Ratian oikealla puolella myös vuoden 2019 palkittu Jouko Mäkinen. Lasse Herrala

Jesse Helminen

Vuodesta 2017 lähtien valittu ”Vuoden mäntsäläläinen” äänestys on taas edennyt viimeiseen vaiheeseen, jossa kolmea eniten suosituksia ja hyviä perusteluja saanutta ehdokasta voi äänestää sunnuntaihin 21. päivä marraskuuta asti.

Voittaja julistetaan ja palkitaan Mäntsälän Joulunavaus -tapahtumassa 27.11.2021 kello 17.00 Kapinatorilla.

Esikarsinta käytiin Facebookin Mäntsälän kuntaryhmässä, jossa kuka tahansa sai ehdottaa henkilöä Vuoden mäntsäläläiseksi. Pyyntönä oli, että ehdotuksien lisäksi valinta myös perusteltaisiin jollain tavalla.

Tämän jälkeen ehdotettuja henkilöitä sai äänestää tykkäämällä ehdotuksista. Kolme eniten tykkäyksiä saanutta ehdokasta pääsi viimeiseen vaiheeseen.

Esikarsinta päättyi 31. päivä lokakuuta ja viimeisen vaiheen äänestys on käynnissä 21.11. saakka.

Äänestää voi Facebookin Mäntsälä ryhmässä, mutta äänestää voit myös Whatsappilla numeroon 050 471 5284 tai Fenno optiikassa Keskuskadulla.

Ehdokkaat ovat: Jari Heikkilä, Mikko Seppälä ja Katri Manninen.

Jari Heikkilä on Mäntsälän VPK:n palokuntanuorten pitkäaikainen johtaja jo 1980-luvulta ja työ jatkuu edelleen nuorten hyväksi ja omaksi iloksi.

Perusteluissa Heikkilää kuvattiin ” Mäntsälän omaksi turvallisuusrunoilijaksi” muun muassa siksi, että hän on ollut tekemässä vuosittain palokuntanuorten seinäkalenteria.

Avoimissa kommenteissa Heikkilää suositeltiin näin:

– Olen tuntenut Jarin noin 30 vuotta ja en ole koskaan hänestä pahaa sanaa kuullut. Ehdottomasti luotettava ja hyvä esimerkki meille kaikille. Huolehtii myös omasta jaksamisestaan tällä upealla harrastuksella sekä urheilee paljon.

– Ehdottomasti Jari, katsokaa, miten hän on antanut nuorille aikaansa ja rahaa, sekä ohjannut nuoria terveisiin harrastuksiin monen vuoden aikana.

Mikko Seppälä on pitkäaikainen Mäntsälän seurakunnan kirkkoherra, joka jää pian ansaitulle eläkkeelle. Seppälä on tullut varmasti tutuksi monelle mäntsäläläiselle niin rippikoulujen, kasteiden, häiden kuin muidenkin kirkollisten tapahtumien yhteydessä.

Seppälää kuvattiin perusteluissa luotettavaksi perhepapiksi, joka kohtaa aidosti jokaisen mäntsäläläisen.

Perusteluissa myös kerrottiin, että nuorena nuorisopappina hän sai uskomattoman äänivyöryn ja valittiin ylimääräiseltä vaalisijalta ja ura yhdellä paikkakunnalla on jatkunut kunnioitettavan pitkään.

Kommenteissa Seppälää suositeltiin muun muassa näin:

– Pappina Mikko lienee Mäntsälän ”verkostoituneimpia” ihmisiä, joka on ollut aina valmis palvelukseen ihmiselämän ratkaisevimmissa hetkissä: alussa, matkan varrella ja montun äärellä polun päässä.

Katri Manninen on keskustan ensimmäisen kauden kunnallisvaltuutettu, joka on omalla toiminnallaan tuonut jo kunnallispolitiikkaan uudenlaista läpinäkyvyyttä ja kuntalaisten osallistamista.

Manninen tuli sosiaalisen median puolella tutuksi etenkin Arolan koulun puolustajana, josta moni häntä kiitteli.

Kommenteissa Mannista kehuttiin muun muassa näin:

– Kuuntelee kuntalaisia, tarttuu arjen asioihin, selvittää, viestii ja toimii meidän hyväksemme.

– Rohkea, avoin ja asioihin tarttuva. Ei vain sanoja ja lupauksia, vaan yrittää myös tosissaan saada kehitystä eteenpäin.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut