Mäntsälän keskusta nimesi ensimmäiset ehdokkaansa aluevaaleihin

Tammikuussa pidettävät aluevaalit herättivät vilkasta keskustelua keskustan kunnallisjärjestön syyskokouksessa.

Aluevaalit ovat linjavaalit, joissa päätetään siitä, minkälaista sosiaali- ja terveyspalveluiden verkostoa Keski-Uudenmaan alueelle halutaan rakentaa.

Keskustan tavoite on lähipalveluiden turvaaminen omassa kunnassa jo senkin takia, että Mäntsälä on laaja kunta ilman toimivia joukkoliikenneyhteyksiä.

Puolueen mukaan tärkeintä ovat toimivat terveyspalvelut, joihin saa yhteyden helposti.

Palvelut on tuotettava ihmislähtöisesti ja lähellä palvelujen tarvitsijoita.

Keskusta ei halua keskittää palveluita pelkästään etäpalveluiksi, koska osa kuntalaisista ei käytä digilaitteita. Myös ikäihmisten asumispalvelut ja lapsiperheiden neuvolapalvelut on turvattava.

Syyskokous totesi myös, että hyvinvointialueella tulee noudattaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja hallintoa sekä avointa vuoropuhelua ja yhteistyötä.

Hyvällä johtamisella edistetään työntekijöiden hyvinvointia, joka puolestaan saa työntekijät viihtymään työpaikassaan.

Kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen on jäljelle jäävän peruskunnan, hyvinvointialueen, seurakunnan, alan yritysten ja kolmannen sektorin yhteistyötä.

Tähän työhön on saatava myös kunnan asukkaat mukaan. Hyvinvoiva kuntalainen on varmasti meidän kaikkien toiveena ja tavoitteena, syyskokous totesi.

Kunnallisjärjestön kokouksessa nimettiin ensimmäiset ehdokkaat aluevaaleihin. Ehdokkaiksi ovat lähdössä Sari Alaluusua, Eerik Brusila, Sinikka Ekonen, Tapio Havula, Kalevi Heinonen, Antton Hägglund, Juha Inkinen, Jyrki Kosonen, Roosa Kurki, Enni Pöykkö, Marja Teppinen ja Lauri Ylimartimo.

Aluevaaliehdokkaita on mahdollisuus nimetä joulukuun 14. päivään saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut