Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siistiä, sanoin Henrietta sushibaarissa- Uudistunut S-Market kiinnosti mäntsäläläisiä

– Tosi siistiä, sanoo Henrietta van Assendelft uudesta S-Marketista. Hän on kaverinsa kanssa myymälän sushibaarin kohdalla.

Keskuskadun alkupää heräsi uudestaan eloon lokakuun lopulla. Reilun kuukauden kiinni ollut S-Market avasi ovensa entistä isompana remontin jälkeen.

Karoliina Kylliäinen ja Henrietta van Assendelft kiertelivät myymälän uutuuksia. Erityisen hyvää heistä ovat sushibaari ja Fazerin leivontapiste.

Mäntsäläläiset naiset kertovat tulleensa varta vasten katsomaan uutta myymälää.

– Sushi näyttää todella tuoreelta, van Assendelft kehuu.

Naiset pitävät hyvänä sitä, että Mäntsälässä on nyt kaksi sushibaaria.

Sushi näyttää todella tuoreelta.

Henrietta van Assendelft

– Ilahdutti, kun se tuli Citymarketiin. Ostin sieltä ihan alkuaikoina, mutta sen jälkeen ei ole tullut käytyä. Pitää varmaan kokeilla uudestaan. Olen ostanut aika paljon sushia Järvenpään Citymarketista, van Assendelft kertoo.

– Kai tämä hyvä on. En oikein osaa vertailla, Hannu Holttinen sanoo. Hän tuli tutustumaan kauppaa heti avajaisminuutteina pyörätuolillaan. Holttinen kehuu käytäviä riittävän leveiksi liikkua silläkin.

– Vakituisesti käyn Citymarketissa, kun siellä on leveät käytävät. Mutta miksei täälläkin, kyllä tuolilla pystyy kulkemaan ja muutenkaan täällä ei ole esteitä, Holttinen sanoo.

– Helpottunut, kuvaa marketpäällikkö Jari Kauhanen oloaan avajaispäivänä kymmenen minuuttia ovien aukaisemisen jälkeen.

Uteliaita uuden kaupan korkkaajia valuu tasaisesti sisään, mutta ruuhkaa ei ole. Osuusliike ei korona-aikana rakenna avajaisista isoa tapahtumaa. Tieto on kuitenkin levinnyt ja kauppa on täynnä. Lähes kaikki ovat katsomassa miltä näyttää, isojen ostoskärryjen kanssa liikkuvia ei juuri ole.

– Kaikki eivät varmaan ole tähdänneet tuloaan juuri kello kymmeneen (jolloin myymälä aukesi). Eletään vielä korona-arkea, Kauhanen sanoo.

Remontissa uudistettiin melkein kaikki. Kaikki kylmää vaativat tuotteet ovat ovellisten kaappien takana ja niiden jäähdytysjärjestelmä on uusittu ympäristöystävälliseksi. Aiemmin ovien takana olivat vain maitotuotteet.

– Tässä on saatu valtava energiansäästö aikaan, Kauhanen sanoo.

Kassat ovat uusia ja uutuutena kaupassa on kolme itsepalvelukassaa. Mikäli itsepalvelukassan käyttö ei onnistu, paikalle voi kutsua myyjän.

Marketpäällikkö on helpottunut, sillä remontti sujui aikataulussa ja myymälän henkilökunta ehti laittamaan tavarat paikoilleen kahden viikon ajassa ennen h-hetkeä. Pientä paikkailtavaa kuitenkin jäi.

– Kansainvälinen komponenttipula näkyy meilläkin. Pakasteiden kansia ei saatu ajoissa. Ne ovat tulossa. Mutta tavarat ovat hyllyssä ja rakentaminen ja remontointi on saatu tehtyä niin, että kauppa voidaan normaalisti ja turvallisesti avata , Kauhanen kertoo.

Kauhanen uskoo remontin vastaavan mäntsäläläisten toiveita.

– Odotan palautetta, hän sanoo.

Ja sitä tuleekin vanhahko herrasmies esittää toivomuksen, että gluteenittomat ja laktoosittomat tuotteet koottaisiin omiin hyllyihinsä sen sijaan, että ne ovat eri puolilla kauppaa.

Ja ostoskärryistä tullaan kysymään. Ikääntynyt nainen kysyy, onko vanhoja kärryjä vielä saatavilla. Ei ole, Kauhanen vastaa.

Avajaispäivä oli sellainen, mitä myymälän väki odottikin, Kauhanen kertoo seuraavana päivänä.

– Myynti oli hyvin tarkkaan se, mitä arvioimme.