Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsäläläislähtöinen, pitkän uran musiikin parissa tehnyt Eki Salmi konsertoi yhtyeineen Kulttuurimeijerillä

Eki Salmi GP on neljän pitkän linjan muusikon muodostama yhtye. Eki Salmi ja Jari ”Heinä” Nieminen kitaroissa, Pekka Suominen bassossa ja Jari Leppänen rummuissa ja percussioissa.

Yhtye nähdään Mäntsälän Kulttuurimeijerillä 7. päivä marraskuuta kello 18.00.

Keikkaa voi pitää eräänlaisena kotiinpaluuna, sillä Mäntsälästä maailmalle ponnistanut muusikko ei ole soittanut oman bändin keikkaa täällä sitten lukioaikojen.

Tuolloin Salmelle ja sen aikaisille ystävillekin selvisi jo varhaisessa vaiheessa, että musiikki tulee olemaan hänen intohimonsa ja ammattinsa, joka vie hänet Mäntsälän lukiokeikkoja kauemmas.

Mäntsälän Suurlava on tullut kuitenkin Salmelle tutuksi, sillä hän on kiertänyt Suomea useamman tanssi- ja iskelmämusiikkibändin kanssa.

Nimekkäimpänä ehkä kitaran soitto viiden vuoden ajan Kari Tapion taustabändissä, jolloin hän myös soitti kitararaidat Kari Tapion viimeisimmille levyille.

Tämän lisäksi Salmi on toisena elämäntyönään ollut ystäviensä kanssa perustamassa 1990-luvun alussa Porvoonseudun musiikkiopiston pop & jazz -osastoa, jossa hän toimi opettajana yli 30 vuoden ajan.

Opistolla on toimipiste myös Mäntsälässä.

Keikkailun ja opettamisen yhteensovittamisessa on ollut omat haasteensa:

– Viimeisin keikkakiertue, mitä tein iskelmäartistin kanssa oli se 180 keikkaa vuodessa ja opetin ohessa, joten se oli aika kiireistä aikaa silloin, Salmi muistelee.

Koronan myötä Salmellakin on nyt ollut aikaa hiljentää tahtia ja keskittyä oman musiikin tekemiseen.

Päätoiminen keikkailu on osaltaan taakse jäänyttä elämää:

– Autossa istumista tulee aika paljon, joten pakko tässä yli 60-vuotiaana priorisoida asioita, ja satsata siihen, että mikä itseä eniten kiinnostaa.

Salmen luovuus ja energia onkin kanavoitunut nyt oman, yli 20 vuotta kasassa olleen bändinsä musiikin säveltämiselle.

Uusimmalla levyllä ”Nightlife” on seitsemän Salmen säveltämää ja yhtyeensä kanssa sovittama instrumentaaliteosta, jotka ammentavat vaikutteita laaja-alaisesti amerikkalaisen rytmimusiikin alalajeista aina blues-rockista Led Zeppelin -henkiseen kantriin.

Sävellykset ovat harmonisesti kauniita ja rikkaita, sekä äänimaailmaltaan syviä.

Tulevalla keikalla kuullaan kappaleita uusimmalta levyltä, mutta myös uutta ennen julkaisematonta materiaalia:

– Viimeisen vuoden aikana on väistämättä ollut enemmän aikaa keskittyä omiin juttuihin, joten olen nyt säveltänyt uusia biisejä kokonaisen levyllisen, Salmi kertoo.